Avem dovada: liberalii bagă politica în biserica ortodoxă

Biserica ortodoxă din Arad a bătut palma cu PNL? Ceea ce s-a vehiculat de mai mult timp, se pare că a devenit o realitate. Deși biserica ortodoxă nu face politică, la Arad nu e chiar așa: face politică liberală. Ascunzându-se în spatele unei acțiuni caritabile, Biserica ortodoxă din Vărșand promovează o acțiune a TNL pe pagina sa de Facebook. Deși anunțul pare a fi pentru susținerea unei acțiuni caritabile, deși nu se explică prea bine cum un capac de plastic colectat poate ajuta un copil aflat în nevoi, Biserica ortodoxă din Vărșand îi îndeamnă pe localnici să vină alături de tinerii din PNL Pilu și Vărșand cu capacele colectate. Cine mulțumește preotului? Chiar președinta TNL Pilu, organizație căreia i se face reclamă. Și asta chiar în plină campanie electorală internă în cadrul PNL.

Totul s-a întâmplat la scurt timp după ce consilierul președintelui Consiliului Județean Arad, Bogdan Noghiu, membru marcant al PDL și apoi, după unificare, al PNL a fost hirotonit diacon onorific la Catedrala Veche. Nimic spectaculos dacă Noghiu nu ar fi finul președintelui Consiliului Județean Arad, membru recunoscut al PNL și consilier al nașului său. A susținut public campania lui Iustin Cionca pentru președinția CJA și, de-a lungul anilor, a adunat nenumărate fotografii pe contul său de socializare alături de lideri ai PNL, ultima postată fiind alături de Ludovic Orban. După cum se vorbește, se pare că noului diacon onorific i se pregătește parohia din Sânnicolaul Mic, unde preotul se va pensiona, dar până atunci, și un post la Arhiepiscopie.

Liberalii arădeni au o relație extrem de bună cu cultele neoprotestante, fiind cunoscut faptul că acestea le acordă voturile la aproape toate alegerile. Acum, se vede că au pus piciorul în mod hotărât și în Biserica ortodoxă.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici