VEZI AICI cine a fost arestat în cazul contrabandei cu țigări la TIR

Foto: Arhiva

Marți, 13 iulie, a fost o zi cu ghinion pentru Arad: DIICOT, structura centrală, a arătat cât de nesigur este orașul. Practic, de patru ani de zile, peste 100 de persoane s-au organizat și au făcut nestingherite contrabandă de țigări cu TIR-ul. Au venit polițiști din afara Aradului, au blocat orașul și au efectuat 157 de percheziții. Au fost audiate 76 de persoane, dintre care 23 au fost reținute pentru 24 de ore. Când cei 23 au ajuns în fața judecătorilor de la Tribunalul București, judecătorii au spus că sunt obosiți și au amânat judecarea cauzei pentru a doua zi. Acest lucru a însemnat punerea în libertate a celor 23 de arădeni, deoarece cele 24 de ore de reținere au expirat.
Surse judiciare au explicat cum s-a desfășurat de fapt procesul la Tribunalul București. Cei 23 de reținuți, puși ulterior în libertate, au fost împărțiți în două „loturi”, unul judecat dimineața și unul după-amiază.
Magistrații Tribunalului București au decis ca Macovei Nicoleta, Crișan Constantin, Costea Gheorghe, Găvruță Dorel Crăciun, Șușca Vasile Florin, Moșneag Ioan Gabriel, Moț Ionel Gheorghe, Anton Marius Octavian, Sbîrcea Marius Dorin, Sabou Victor Vlad, Popa Dorin Florin să fie cercetați sub control judiciar.
Otlăcan Sebastian Ioan, Bocan Emilian, Creț Darius, Toncian Dan, Bellegia Leonardo, Ganea Alin, Cruț Ioan, Tamaș Arpad, Orban Ferenc Roland, Ivan Ciprian Traian, Palaghiță Vasile, Lipot Laurențiu sunt cercetați în stare de libertate.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel București.
Deci, dintre ce 23 de arădeni reținuți, nimeni nu a fost arestat.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

4 × five =