Bîlcea recunoaște: Primăria Arad a blocat pasajul de la Micălaca

Foto: Arhiva

Arădenii așteaptă de ani de zile finalizarea pasajului de peste calea ferată, din Micălaca. Liberalii au dat mereu vina pe PSD pentru nefinalizarea acestuia, dar acum deputatul liberal arădean Sergiu Bîlcea arată cine este cu adevărat vinovatul că lucrările sunt tergiversate: primăria, la conducerea căreia s-au aflat colegii săi de partid, Gheorghe Falcă și Călin Bibarț.
Deputatul Bîlcea a anunțat că face demersuri pentru reluarea lucrărilor la pasajul din Micălaca, deoarece este un obiectiv prioritar pentru Arad. Drept urmare, Bîlcea și-a interpelat propriul Guvern. „Am primit răspunsul și mă bucur că ministrul Drulă este optimist și estimează că pasajul poate fi realizat până în luna iulie 2022. Eu nu vreau să vorbesc despre un interval de timp, în schimb sunt interesat să parcurgem etapele care ne aduc mai aproape de realizarea pasajului. În acest moment, s-a semnat contractul pentru evaluarea lucrărilor și noul proiect tehnic iar Guvernul așteaptă ca Primăria Arad să asigure dreptul de uz și servitute pentru relocarea instalațiilor electrice de medie și înaltă tensiune. Sper că autoritățile locale vor acționa repede și vor sprijini realizarea investițiilor atât de importante pentru traficul din Arad. După exproprierea terenurilor necesare, se poate trece la licitarea lucrărilor pentru care sunt asigurate fonduri în bugetul Guvernului”, a declarat deputatul PNL Sergiu Bîlcea.

Ceea ce USR a anunțat în luna februarie, ne spune și Sergiu Bîlcea în iulie.

https://dev.arad24.net/2021/02/12/usr-arata-de-ce-nu-avem-pasaj-la-micalaca-primaria-nu-a-finalizat-exproprierile/
Bani pentru pasajul de la Micălaca au fost alocați și de către guvernele trecute, iar parlamentarii arădeni ai PSD au arătat aceeași problemă: rezolvarea dreptului de uz și servitute pentru relocarea traseelor electrice de medie și înaltă tensiune. De fapt, Falcă și Bibarț nu au dorit să se implice și i-au privat pe arădeni de pasaj.

https://dev.arad24.net/2020/07/04/gura-pacatosului-falca-recunoaste-ca-a-blocat-finalizarea-pasajului-micalaca/
Rămâne de văzut dacă de această dată primarul Călin Bibarț se va implica și îi va crește „cota” lui Bîlcea. Arădenii nu au uitat însă că proiectul a pornit în perioada guvernării PDL și că este vorba despre o eroare de proiectare, descoperită abia după începerea lucrărilor.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

17 + 5 =