Campionatul Național de Viteză în Coastă la Sinaia

În acest weekend, în stațiunea Sinaia, a avut loc cea de- a V-a etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă pe un drum în totalitate urban. Este singura competiție din campionat care se desfășoară pe un astfel de traseu. Putem spune că, sub acest aspect, este circuitul Monte Carlo al României.
Un număr de 62 de piloți, dintre care îi amintim pe Alexandru Mirea, Mihai Leu, Silviu Dumitrescu și Dan Spuderka, pe mașinile lor Radical SR8, Ferrari 458 Challenge, Osella (un monopost ce aduce mai mult cu bolizii din Formula 1, acest manufacturier chiar concurând în competițiile din Formula 1 între anii 1980 – 1990), respectiv o Dacia 1310 în schema de culori Elf și cu un motor de Renault 5, au făcut deliciul iubitorilor de motorsport și adrenalină.
La finalul competiției, formată din două manșe de concurs, podiumul pentru cel mai bun timp parcurs pe distanța celor 3015,2 metri, a fost ocupat de următorii piloți:

1. Alexandru Mirea – Radical SR8
2. Silviu Dumitrescu – Osella PA 2000 EVO
3. Costel Cășuneanu – Skoda Fabia R5

Campionatul Național de Viteză în Coastă, un eveniment de excepție, a fost organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv, alături de Primăria Sinaia. În următorii 5 ani, Sinaia va găzdui anual o etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă.
Rafael P.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

2 × two =