Decizii în cazul grupării Mladin: Curtea de Apel menține controlul judiciar pentru primii 8, alți 15 așteaptă

Foto: Arhiva

Curtea de Apel București a respins contestațiile în cazul primului lot al arădenilor acuzați de constituire de grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani.
Tribunalul București i-a împărțit pe cei 23 de arădeni reținuți în două loturi și a motivat sentințele doar pentru opt arădeni dintre cei cercetați sub control judiciar. Sentința nefiind definitivă, a fost atacată la Curtea de Apel București. Surse judiciare spun că magistrații bucureșteni au respins atât contestațiile DIICOT, cât și ale celor opt arădeni. S-a decis ca Găvruță Dorel Crăciun, Șușca Vasile Florin, Moșneag Ioan Gabriel, Moț Ionel Gheorghe, Anton Marius Octavian, Sbîrcea Marius Dorin, Sabou Victor Vlad, Popa Dorin Florin să fie cercetați sub control judiciar.
Ceilalți 15 arădeni, care fac parte din cel de-al doilea lot, acuzați de constituire de grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani așteaptă motivarea sentințelor magistraților de la Tribunalul București.
În urmă cu două săptămâni, DIICOT- structura centrală a blocat Aradul și a efectuat 157 de percheziții la traficanții de țigări din Arad și Pecica. Practic, de patru ani de zile, peste 100 de persoane s-au organizat și au făcut nestingherite contrabandă de țigări cu TIR-ul. Au fost audiate 76 de persoane, dintre care 23 au fost reținute inițial pentru 24 de ore. Magistrații Tribunalului București au decis ca 11 dintre aceștia să fie cercetați sub control judiciar, iar ceilalți 12, în stare de libertate.

https://dev.arad24.net/2021/07/16/vezi-aici-cine-a-fost-arestat-in-cazul-contrabandei-cu-tigari-la-tir/

Cosmin Mladin și Daniel Copil au dispărut cu doar câteva ore înainte de începerea perchezițiilor de amploare de la Arad, probabil în urma unei informații primite din partea protectorilor lor din Poliție. Cosmin Mladin „a căzut” pe interceptări, fiind înregistrat de DIICOT pe când vorbea despre un transport ilegal de țigări din Marea Britanie, în valoare de aproximativ 400.000 lire, conform sursei citate.
Mladin și Copil s-au predat, dar judecătorii au decis să amâne pronunțarea. După câteva zile, au decis impunerea măsurii arestului preventiv. Mladin a dispărut din nou, iar Copil a fost reținut.

https://dev.arad24.net/2021/07/23/video-panica-printre-traficanti-cosmin-mladin-si-dani-copil-considerati-capii-retelei-de-contrabandisti-de-tigari-cu-tir-ul-s-au-predat/

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

three × one =