[VIDEO] Pompierii au luptat toată noaptea cu flăcările la groapa de gunoi

Un incendiu de proporții a izbucnit seara trecută la deponeul ecologic al Aradului, aflat în apropierea CET.
(https://dev.arad24.net/2021/07/31/socant-incendiu-la-rampa-de-gunoi-coloana-de-fum-vizibila-de-la-mai-multi-kilometri-distanta/)
Pompierii au luptat toată noaptea cu flăcările pentru a lichida focul.
Deponeul ecologic al Aradului, aflat la ieșirea din oraș spre DN 69, este întins pe o suprafață de nouă hectare. Focul a cuprins 2000 de metri pătrați, iar flăcările au fost extrem de violente. Intervenția pompierilor a fost dificilă din cauza gazelor emanate de deșeuri și a suprafeței mari de gunoaie aprinse. Cu cinci zile în urmă, la aceeași groapă de gunoi, pompierii au intervenit pentru stingerea unui alt incendiu.
„S-a acționat toată noaptea pentru stingerea incendiului cu trei autospeciale de stingere, 15 pompieri, 10 lucrători ai operatorului economic și mai multe utilaje.
Incendiul a fost lichidat după aproximativ patru ore, fără a mai exista posibilitatea de extindere. Operatorul economic a adus pământ pentru acoperirea focarelor încă de azi noapte folosindu-se și această metodă de stingere”, a declarat lt. col. George Pleșca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.
În această dimineață s-a acționat în continuare cu două autospeciale de stingere și prin acoperire cu pământ.
„Din cauza vântului puternic și a posibilității de extindere din nou a incendiului forțele intervenție au fost suplimentare. În sprijin au fost aduse o autospecială de 9000 litri de la Detașamentul Ineu, o autospecială de 3000 litri de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șofronea, o autospecială de 3000 litri de la SVSU Zădăreni, o cisternă de transport apă de 5000 litri de la Curtici și două cisterne de transport apă de la firma de curățenie a orașului. În acest moment acționează șase autospeciale de stingere, trei cisterne, mai multe utilaje, 15 pompieri și 20 de voluntari”, a declarat lt. col. George Pleșca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

twelve + 4 =