După PSD, și USR PLUS ia atitudine: vrea să afle cine a aprobat terasă pe baza Constructorul

După consilierul local social-democrat Cosmin Buruc, care a ridicat semne de întrebare privind o eventuală schimbare de destinație a unei baze sportive cedată de municipalitate către Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, a venit rândul celor de la USR PLUS să ia atitudine.

(https://dev.arad24.net/2021/07/28/semnal-de-alarma-cine-vrea-sa-dispara-baza-sportiva-constructorul/)

USR PLUS a reacționat, solicitând Primăriei date concrete despre o terasă amplasată pe terenul bazei sportive Constructorul.
Grupul consilierilor locali municipali ai USR PLUS Arad a adresat o interpelare administrației locale, privitoare la legalitatea amenajării unei terase pe terenurile de sport ale bazei Constructorul. Totodată, a fost sesizată Poliția Locală, legat de respectarea legislației privind disciplina în construcții.
Recent, CLM Arad a dat în folosință cu titlu gratuit terenul aferent bazei Constructorul, către Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, ca bază materială pentru disciplina Educație fizică și sport, cu obligația de a-l utiliza conform destinației stabilite prin contract. Amplasarea unei terase pe unul din terenurile de sport ale bazei amintite contravine acestei decizii a CLM.
„USR PLUS a cerut administrației locale să investigheze situația și să răspundă arădenilor la următoarele întrebări:
1. Cine a construit terasa (AOA GARDEN) pe unul dintre terenurile de sport ale bazei Constructorul și dacă s-a eliberat o Autorizație de construire în acest sens?
2. Cine administrează terasa (AOA GARDEN), construită pe unul dintre terenurile de sport ale bazei Constructorul?
3. Cine a permis utilizarea terenului de sport al bazei Constructorul (aflat în proprietatea publică a Municipiului Arad) pentru amplasarea unei terase (AOA GARDEN)?
4. Dacă s-a încasat vreo sumă de bani pentru ocuparea domeniului public sau pentru închirierea terenului unde a fost construită terasa (AOA GARDEN), de către municipiul Arad sau Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad?
5. Dacă prin această acțiune s-au încălcat prevederile contractului de dare în folosință gratuită aprobat de CLM?
Dacă dorește mai multe oportunități de petrecere a timpului liber pentru arădeni, PNL trebuie să accepte transformarea în zonă pietonală a bulevardului, nu să desființeze terenuri de sport. Nu vom accepta niciodată ca o nouă bază sportivă să dispară din municipiul nostru. Am fost aleși de arădeni pentru a le apăra interesele, iar practicarea sportului și o viață sănătoasă sunt printre obiectivele noastre în Arad”, se arată într-un comunicat de presă al USR PLUS Arad.
În ședința de Consiliu Local Municipal în care s-a votat transferul bazei Constructorul către UVVG, consilierii USR PLUS au votat împotriva amendamentului depus de consilierii PSD, prin care se cerea interzicerea schimbării destinației inițiale a bazei sportive.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

three + 19 =