Valentino Rossi se retrage la sfârșit de sezon 2021 din motomondialul de viteză

Data de 5 august 2021 este o zi pe care fanii motociclismului de viteză nu o vor uita niciodată și asta pentru că pilotul italian Valentino Rossi, și-a anunțat retragerea din motomondialul de viteză, după o carieră de 26 de ani, î care “Il Dottore” a câștigat 9 titluri de campion mondial, 7 obținute la clasa regina 500cc, respectiv MotoGP.
Prin stilul său de pilotaj, a revoluționat motociclismul de viteză, motiv pentru care a fost supranumit “Il Dottore”. Piloți cu renume, precum italienii Max Biaggi și Loris Capirossi, spaniolul Carlos Checa sau francezul Olivier Jacque, au încercat să se încununeze campioni, însă Valentino Rossi a fost cel mai bun în lupta cu aceștia și și-a adjudecat titlul de campion la clasa regină în perioada 2001 – 2005.
În 2006, regretatul pilot american Nicky Hayden, iar apoi în 2007, australianul Casey Stoner, au reușit să-l stopeze pe “Doctor” în cucerirea titlului mondial, însă în anii 2008 si 2009, Valentino Rossi a avut două sezoane fulminante la echipa Yamaha și a reușit să obțină ultimele două titluri mondiale.
Nu este genul de pilot care după atâtea succese să se fi retras în plină glorie, astfel încât el mai concurează și în prezent, încercând să ajute producătorul și echipa pentru care pilotează, să-și dezvolte motocicleta și bineînțeles să fie cât mai competitiv.
Să fie oare cel mai bun pilot al tuturor timpurilor? Dacă lăsăm statistica să vorbească, el a obținut un total de 112 victorii, în timp ce un alt mare campion italian, Giacomo Agostini, a acumulat un număr de 122 de victorii, “Doctorul” situându-se doar pe poziția a doua. Pentru mine, sigur va rămâne cel mai bun pilot de motociclism viteza din lume, numărul de concurs 46 reprezentând simbolul și totodată, supremația motomondialului de viteză.
Și pentru că nu va putea renunța niciodată la tot ceea ce înseamnă circuit, viteză, adrenalină și competitivitate, începând cu anul 2022, Valentino Rossi va participa la clasa regina, ca proprietar al echipei Ducati VR46.

Rafael P

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

two × 5 =