NeoNlitic 3.0, în România, Grecia și Serbia

2021 aduce cea de-a treia ediție a proiectului itinerant NeoNlitic, ce își propune pentru al doilea an la rând o inițiativă internațională complexă, cu documentări pe teren ale civilizațiilor neolitice din trei țări (România, Grecia și Serbia), într-un demers de a apropia culturi cu origini comune.

NeoNlitic lansează un open call până pe data de 1 septembrie 2021, deschis tuturor artiștilor din cele trei țări care activează în diverse domenii: picture, sculptură, mixed media, instalații artistice, design de obiect, animație, video mapping, etc., care pot aplica în mod gratuit.

Participarea la cea de-a treia editie a NeoNlitic presupune realizarea de către fiecare artist a până la trei lucrări relevante în contextul proiectului, cu o dimensiune maximă de 1.5×1.5m. Schițele a maxim trei lucrări, alături de CV-ul și portofoliul artistului, primite în termenul limită vor fi jurizate de echipa de proiect a NeoNlitic. Ulterior, lucrările selectate vor face parte din expoziția itinerantă din Grecia, Serbia și România. Detalii despre condițiile de participare sunt disponibile pe site-ul Neonlitic.

Proiectul, inițiat de Wood Be Nice, atelier de fotografie pe lemn, colaj și design de obiect în 2018, își propune să preia elemente artistice străvechi și să valorifice patrimoniul cultural comun și estetica civilizațiilor primitive ale căror vestigii au fost descoperite pe teritoriile celor trei țări, folosind tehnici moderne de creație artistică și materiale upcycled.

Și anul acesta NeoNlitic va consta în documentări de teren în situri și muzee arheologice din România, Serbia și Grecia, un workshop cu profesioniști dedicat publicului larg și o expoziție itinerantă în toate cele trei țări.

Sursele de inspirație pentru ediția a treia a proiectului vor fi culturile neolitice România – Vinca și Starčevo-Körös – Criș, Serbia – Vinca și Starčevo-Körös – Criș și Grecia – Sesklo ca precursor al culturii Starčevo-Körös – Criș.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

10 − 5 =