Începe asaltul: mai mulți cetățeni afgani au vrut să treacă în Ungaria ascunși în TIR-uri

Foto: PF

Evenimentele recente din Afganistan produc efecte la mii de kilometri distanță. În ultimele 24 de ore, mai mulți cetățeni afgani au fost prinși ascunși în TIR-uri, la vămile arădene, în încercarea de a ajunge cât mai repede în Occident. Întâmplările din țara lor i-au făcut să încerce forțarea frontierei pentru a se pune la adăpost înainte de valul mare de migranți care este anticipat pentru perioada imediat următoare.
În data de 16.08.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Bulgaria-Franța.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 17 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.
Acțiuni asemănătoare au avut loc ieri la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetățean bielorus, respectiv un bulgar. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferii transportau rafturi metalice și produse din aluminiu pentru societăți din Germania și Polonia.
Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre mărfurile transportate, unsprezece persoane. La cercetări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan și Nepal, cu vârste cuprinse între 15 și 31 de ani, solicitanți de azil în România.
În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

7 + sixteen =