PSD Arad prezintă proiectele privind strategia de dezvoltare a județului Arad

PSD Arad susține o dezvoltare armonioasă, pe mai multe axe, a județului Arad, iar în acest context, grupul consilierilor județeni social-democrați a elaborat o serie de propuneri concrete pe care le va prezenta astăzi la întâlnirea consultativă privind strategia de dezvoltare a județului Arad pentru perioada 2021-2027.
Primul capitol vizează o investiție în magistrala de gaz pe valea Crișului Alb, pe ruta Ineu-Vârfurile. Tot în acest domeniu se avansează ideea investițiilor în energie alternativă, alături de modernizarea infrastructurii electrice în orașe.
Infrastructura rutieră este un alt punct important pe linia proiectelor PSD. Consilierii județeni spun că este vorba despre drumul expres Arad-Pâncota, cu centură ocolitoare la Șiria, despre drumul de legătură între Valea Mureșului și Valea Crișului Alb – Tauț – Conop și bineînțeles despre centura de Sud-est a Municipiului Arad.
Pe linie de coeziune socială vor reitera importanța creării de Centre de asistență pentru persoane vârstnice. În plan cultural, strategia de dezvoltare este necesar să cuprindă reabilitarea cetăților de la Arad, Ineu, Lipova și Șiria, împreună cu un plan coerent de valorificare a potențialului turistic al acestora. „Nu în ultimul rând, turismul trebuie să constituie un punct important de concentrare a atenției și investițiilor și vorbim aici în primul rând despre cel balnear cu focus pe Moneasa și în secundar pe localitățile Curtici și Macea. Absolut toate sunt investiții extrem de necesare pentru județul nostru și care trebuie să devină prioritare în orice construcție strategică de dezvoltare a Aradului”, au declarat consilierii județeni PSD Arad.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

fifteen − 12 =