Spectacol de ținută vineri seara: Lipova Symphonic City, la Basilica Maria Radna

Cea de-a treia ediție a evenimentului Lipova Symphonic City va avea loc vineri, 27 august, de la ora 21.00, la Basilica Maria Radna.
Lipova Symphonic City este un concept de spectacol muzical în aer liber, cu program de muzică simfonică, de operă, pop-opera, balet și muzică de film, care se desfășoară într-un spațiu neconvențional și totodată spiritual, recunoscut în vestul țării, Basilica Maria Radna. Acest concert de anvergură are scopul de a promova muzica cultă în diversitatea și complexitatea ei și totodată, de a prezenta un spectacol muzical atractiv și în același timp educativ pentru publicul larg.
Aflat la a 3-a ediție, concertul-eveniment Lipova Symphonic City aduce pe scena din fața Basilicii invitați speciali, consacrați în muzica de operă, pop-operă și muzica usoară. Aceștia sunt tenorul Vlad Miriță și baritonul Iordache Basalic, împreună cu solistul central al acestei ediții Marcel Pavel, care ne vor încânta cu piese dintr-un repertoriu divers, precum Frumoasa mea, Copacul, Funiculi funicula sau You raise me up. De asemenea, ne vom bucura de prezența a doi artiști soliști arădeni, soprana Diana Birta și baritonul David Buzgău, care vor deschide ediția din acest an cu arii și duete celebre dintre care vom asculta, printre altele, Habanera și Toreador din opera Carmen de Georges Bizet, duetul Lippen Schweigen din opereta Văduva Veselă de Franz Lehar și mult așteptata Ave Maria din opera Otello de Giuseppe Verdi.
Suportul muzical-instrumental va fi susținut de către Orchestra Filarmonicii Arad și artiști instrumentiști colaboratori, dirijor și director artistic Dan Crișan. Lipova Symphonic City este un eveniment adresat tuturor iubitorilor de muzică, având ca scop descoperirea și apropierea de valorile artei muzicale prin genul vocal-simfonic.
Intrarea liberă

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

four × five =