Acuze grave de la USR: instituția condusă de Cionca a „umflat” de opt ori cheltuielile la Petriș

USR Arad a adus acuze grave partenerilor săi de guvernare: liberalii care conduc Consiliul Județean Arad vor să cheltuiască de opt ori mai mulți bani pentru o clădire de la Petriș.
USR Arad a arătat că pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Județean Arad s-a aflat alocarea sumei de 1,14 milioane de lei (aproximativ 230 de mii de euro) pentru dotarea cu stație de epurare a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte Petriș, o clădire care adăpostește în jur de 70 de persoane, pacienți și personal. Soluția adoptată, spun cei de la USR, este una extrem de scumpă, nevoile respectivului imobil putând fi deservite de echipamente care pe piață costă cu mult mai puțin. În același timp, sunt numeroase proiecte în județ care așteaptă finanțare din partea autorităților.
„Proiectul prevede alocarea unei sume semnificative, pentru dotarea unei clădiri a cărei valoare este probabil mai mică decât a stației de epurare pe care o dorește CJA. Am discutat cu specialiști, pentru a vedea cât costă pe piață o stație de epurare potrivită ca mărime pentru nevoile Centrului de la Petriș. Am aflat că pentru achiziția echipamentelor și acoperirea cheltuielilor de montaj ar fi mai mult decât suficientă suma de 30 de mii de euro”, a declarat consilierul județean Răzvan Anghel. Consilierul județean a arătat și de ce i se pare suma foarte mare, venind cu un exemplu concret. „În iunie, CJ a alocat o sumă de ordin similar – un milion de lei – pentru achiziția unei clădiri în zona centrală a Aradului, cu suprafața de 1.000-1.200 mp, pentru expozițiile muzeului județean. Putem compara ca valoare o clădire întreagă în municipiu cu o stație de epurare care deservește câteva zeci de persoane? Vom cere Consiliului să înlocuiască soluția tehnică propusă, extrem de scumpă, cu una normală. Așa cum am arătat, putem face numai în acest caz o economie semnificativă, care ar fi fost suficientă pentru achiziția Teatrului Hirschl, de exemplu”, a explicat Răzvan Anghel, consilier județean Arad.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

twenty + two =