VEZI AICI cum se poate intra în Bulgaria începând de mâine

Începând din 1 septembrie, se schimbă condițiile care trebuie respectate de cei care doresc să intre în Bulgaria. Una dintre cele mai permisive țări în această vară pentru români strânge șurubul. Este drept, măsurile vor fi aplicate abia de la 1 septembrie, când vacanțele estivale încep să devină de domeniul frumoaselor amintiri.
Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, prin Punctul Comun de Contact Giurgiu, că autorităţile bulgare au emis noi reglementări privind condiţiile de călătorie în Republica Bulgaria, aplicabile începând cu 1 septembrie 2021, ora 00.00.
Astfel, România intră în zona verde, conform autorităţilor bulgare, iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea pe teritoriul R. Bulgaria odată cu prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conține aceleași date ca și Certificatul digital COVID al UE.
Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerința prezentării de documente COVID la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat și copiii cu vârsta de până la 12 ani.
Cetăţenilor români le este permisă intrarea pe teritoriul R. Bulgaria numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:
 P.T.F. Giurgiu – Ruse, judeţul Giurgiu
 P.T.F. Calafat – Vidin, judeţul Dolj
 P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj
 P.T.F. Turnu Măgurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman
 P.T.F. Vama Veche – Durankulak, judeţul Constanţa.
Prin P.T.F. Ostrov – Silistra, judeţul Constanta, P.T.F. Zimnicea – Svishtov și P.T.F. Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa se permite intrarea persoanelor care tranzitează teritoriul R. Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului țării.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

8 − four =