Monitorizează prezența angajaților cu un program pontaj angajati

Digitalizarea departamentului HR cu ajutorul unui soft pontaj angajati nu a fost nicicând mai utilă. Dacă ar fi să ne referim la nivel macro, statisticile arată faptul că în anul 2020, în Europa, 50% dintre companii au investit în tehnologie, cu 16% mai mult decât în anul precedent. (McKinsey & Co, 2020). Astfel, putem spune cu tărie că digitalizarea este mai indispensabilă ca oricând. Prin urmare, programe de pontaj, un soft salarizare și chiar module de self-service pentru angajați, au cunoscut o creștere exponențială și au început să devină cu adevărat o necesitate.

Totodată, pentru a putea crea un mediu mai propice pentru angajați și pentru a putea gestiona mai ușor munca remote, angajatorii au investit o bună parte din bugetele lor în programe de pontaj angajati, soft salarizare și alte soluții de HR.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor companiilor și pentru a putea explica mai bine cum funcționează soluțiile digitale de pontaj și salarizare, am pregătit un articol dedicat celor două software-uri.

Cum te ajută un program pontaj angajati?

Acum când stilul de muncă a cunoscut schimbări radicale, un program pontaj angajati contribuie la o mai bună eficientizarare atunci când vine vorba de înregistrarea întregului proces de pontare. Mai mult, acesta se poate integra cu un soft salarizare, prin urmare poți optimiza și procesul de calcul salarial al angajaților.

Probabil te întrebi cum funcționează un astfel de program pontaj angajati. Procesul este unul simplu și eficient. Programul poate prelua datele de pontare în diferite feluri. O primă variantă ar fi prin intermediul unui sistem de punch in-punch out cu cartelă. Mai mult, datele pot fi introduse direct în interfața aplicației online. Nu în ultimul rând, pentru companiile care prezintă un program fix (de luni până vineri de la ora 9:00-17:00, sau alte variațiuni), specialistul HR poate precompleta datele pentru fiecare angajat, intervenind doar asupra excepțiilor (zile de concediu, ore suplimentară, ore absență etc.). Toate aceste date vor putea fi ulterior transmise unui soft salarizare, iar procesul de calcul salarial poate începe.

Ce facilități îți oferă un soft salarizare?

Acum că ai aflat pe scurt care este scopul principal, dar și cum funcționează un program pontaj angajati, trecem mai departe la un soft salarizare. Acesta reprezintă un program complex, un ajutor de nădejde al departamentului de HR. Cu ajutor lui, se pot optimiza procese precum: calculul salarial, gestionarea reținerilor salariale, exportul notelor contabile, realizarea procesului de raportare (fie că vorbim despre rapoarte necesare pentru uz intern sau extern), distribuirea fluturașilor de salariu prin e-mail sau SMS sau corecții de calcul pentru lunile precedente.

Descoperă soluții de management integrat de HR și payroll

Dacă simți că cele două soluții digitale, program pontaj angajati și soft salarizare reprezintă două dintre necesitățile companiei tale, te invităm să afli mai multe despre soluțiile celor de la UCMS by AROBS, companie specializată pe soluții software de HR și payroll cu o experiență de 25 de ani pe piața românească. Poți contacta echipa UCMS by AROBS printr-un email la office@ucms.ro sau la numărul de telefon 0720 534 424.

Sursa foto: freepik.com

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

2 × four =