România sălbatică – proiecție specială la Arad înainte de lansarea în cinema

România Sălbatică, cel mai spectaculos documentar dedicat naturii din țara noastră și cel mai urmărit film la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania, unde a cucerit și Premiul Publicului, va avea o proiecție specială în Arad, duminică 12 septembrie, de la ora 19:30. Documentarul va fi proiectat în aer liber, în mijlocul naturii, în pădurea din Lunca Mureșului (Centrul de vizitare Ceala), iar intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile.
La finalul proiecției va avea loc o discuție cu Dan Dinu, unul dintre cei doi realizatori ai amplului documentar care se va lansa în cinematografele din întreaga țară pe 17 septembrie, distribuit de Transilvania Film.

Povestea celui mai amplu, complex și original proiect de film documentar despre România este narată de cunoscutul actor Adrian Titieni, iar coloana sonoră este semnată de compozitorul Alexei Țurcan, fiind îndelung aclamată de publicul care a avut șansa de a vedea pelicula în proiecțiile speciale din luna august, din cadrul mai multor festivaluri. Piesa centrală a filmului România Sălbatică este completată de vocea Mădălinei Pavăl, o artistă desăvârșită, care a adus folclorul din Bucovina pe ritmuri moderne în muzica mainstream.

„Mă consider un om privilegiat, nu atât pentru că am reușit să duc la capăt un astfel de proiect, cât pentru că am avut ocazia să văd în detaliu cele mai spectaculoase locuri naturale din țară. Deși am fost în multe țări, mai mult sau mai puțin exotice, acasă este aici, în România noastră Sălbatică. Filmul acesta este o călătorie, una care să ne ajute să descoperim măcar o parte din bogăția naturală pe care o avem. Pierduți în cotidian, uităm să vedem, sau chiar să credem că, dincolo de orașe, natura abundă. Călătoria noastră va fi una despre emoție, empatie, dramă și un strop de comedie. Acest film, ca de altfel întregul proiect, este pentru mine un omagiu adus naturii de la care am învățat, de care m-am bucurat, pe care am înțeles că trebuie să o respect”, a declarat Dan Dinu.

Din 17 septembrie România sălbatică va ajunge în peste 60 de cinematografe din întreaga țară, distribuit de Transilvania Film. În plus, o serie de proiecții speciale, dedicate elevilor, vor fi pregătite în mai multe orașe.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

five × three =