VEZI AICI Programul slujbelor religioase de la Mănăstirea Feredeu, cu ocazia sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci

În fiecare an, la 14 septembrie, de sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, credincioșii din Podgoria Aradului își îndreaptă pașii spre Mănăstirea Feredeu, spre a căuta în acest loc binecuvântat de Dumnezeu, mângâiere și hrană duhovnicească.
În acest an, programul slujbelor religioase va începe în ajunul sărbătorii, cu procesiunea Drumul Crucii de la ora 16:00 pe drumul care poartă spre Feredeul din deal, cu popasuri la cele 14 cruci, care prin icoanele înălțate, exprimă calvarul Mântuitorului pe drumul spre Golgota. Ajunși la biserica și paraclisul din deal – acesta din urmă purtând hramul Înălțării Sfintei Cruci – se va săvârși slujba Vecerniei cu Litie și Priveghere.
Programul slujbelor va continua a doua zi dimineața când pelerinii vor avea bucuria de a participa la Sfânta Liturghie arhierească, la paraclisul din deal cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci”, avându-l în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, în fruntea unui ales sobor de preoți și diaconi.

Programul Sfintelor slujbe este următorul:

Luni 13 septembrie la orele 16.00 – Procesiunea Drumului Crucii; Vecernia cu Litie și Privegherea.
Marți 14 septembrie la orele 08.30 – Sfințirea apei și Acatistul Sfintei Cruci urmată de Sfânta Liturghie arhierească, Taina Sfântului Maslu și Dezlegările Sfântului Vasile cel Mare și Sfântului Ioan Gură de Aur.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

4 × 4 =