Se pregătește un nou tun financiar? Cionca și Bibarț stabilesc traseul drumului expres Arad-Oradea

Se repetă istoria de la autostradă și centura Aradului în cazul drumului expres Arad-Oradea? Adică șoseaua va trece pe terenurile „cui trebuie” și se pregătește un nou tun financiar? Se știe că în cazul autostrăzii Nădlac-Arad-Timișoara și al centurii Aradului, au fost persoane „norocoase”, care au câștigat milioane de euro după expropriere.
La Arad a avut loc o întâlnire pe tema drumului expres Arad-Oradea, la care autoritățile locale și județene s-au întâlnit cu reprezentantul firmei de proiectare care execută studiului de fezabilitate și proiectul tehnic. „Căutăm cele mai bune locuri pentru realizarea urcărilor pe drumul expres, astfel încât să punem în valoare și potențialul zonelor industriale din municipiu și pe al celor din județ. Drumul expres Arad-Oradea trebuie, în viziunea mea, să crească mobilitatea către locurile de muncă și spre punctele de trecere a frontierei, și să asigure o legătură mai rapidă între municipiile Arad și Oradea”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Conform proiectului, drumul expres va străbate județele Bihor și Arad, având o lungime totală de aproximativ 134,5 km, și va avea profil de autostradă. Valoarea estimată a proiectului este de 1 miliard de euro.
La scurt timp, primarul Călin Bibarț s-a fotografiat lângă lanul de porumb, alături de proiectanți. „În teren, împreună cu proiectantul de la București al drumului expres Arad – Oradea, în vederea stabilirii celei mai bune soluții a traseului pentru cartierul Gai, pentru Zona industrială”, a scris primarul Bibarț pe contul său de Facebook.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

17 − three =