[VIDEO] Fifor despre inițiativa PSD: plafonarea prețului la media ultimelor șase luni pentru gaze și energie electrică

Social-democrații arădeni au arătat în cadrul unei conferințe de presă cât de importantă este adoptarea legii pentru plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze pentru consumatorii casnici. Este o inițiativă legislativă a PSD menită să aducă suportabilitate românilor în ceea ce privește plata facturilor la energie.
România trebuie să urmeze exemplul Spaniei, Italiei și al celorlalte țări care se pregătesc să plafoneze prețurile dar și politicile Angliei și Germaniei care se reorientează spre creșterea capacităților de producție, inclusiv prin generarea de energie electrică prin utilizarea de cărbunelui.
„Noi mergem în parlament cu o inițiativă legislativă. Este o inițiativă legislativă menită să plafoneze prețul la media ultimelor șase luni pentru gaze și energie electrică”, a declarat deputatul Mihai Fifor, președinte PSD Arad.

Legea inițiată de PSD prevede constituirea Fondului național pentru compensarea pierderilor la furnizori și a compensării cu până la 50% a diferenței de preț înregistrate în ultimele 6 luni la consumatorii casnici. Finanțarea Fondului se asigură din taxarea cu 50% a profitului înregistrat de producătorii de energie electrică și gaze naturale precum și de la bugetul de stat.
Aceasta este o soluție pe termen scurt, iar fondul problemei trebuie abordat în mod diferențiat prin creșterea capacităților de producție interne pentru a reduce dependența de importuri și limitarea marjei de profit la prețurile de vânzare de la Nuclearelectrica și Hidroelectrica.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

1 + 16 =