VEZI AICI Cum i-a fraierit Călin Bibarț pe cetățenii din Vlaicu

În 27 septembrie se împlinește un an de la alegerile locale de anul trecut. Vom trece în revistă promisiunile candidaților din campania electorală 2020, comparativ cu ceea ce au și realizat în acest an din ceea ce au promis.

Primul pe listă este, cum ar fi și de așteptat, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț. Ajuns în postura de candidat PNL printr-o mișcare surpriză, după retragerea celui care se lansase în campanie cu multe luni înainte și care a căutat să contabilizeze capital politic în pandemie, folosind toată logistica unor instituții publice în scop personal, este vorba despre Sergiu Bîlcea, actual deputat, Călin Bibarț și-a creat imaginea băiatului bun, de la țară, ajuns șef la oraș. Prin clipuri electorale și postări ale unor plimbări cu Dusterul Primăriei pe străzile Aradului, denumite pompos „Rond de noapte”, Bibi a căutat să arate arădenilor că este unul dintre ei, care vorbește ca ei, sfătos, serios când a fost cazul, totul cu scopul de a obține cât mai multe voturi prin această figură de om bun și gospodar pe care și-a creat-o.
Analizând la un an distanță clipurile electorale ale lui Călin Bibarț, care mai pot fi găsite pe rețelele sociale, constatăm un fapt surprinzător: Călin Bibarț s-a ferit să prezinte un program clar, cu obiective punctuale și promisiuni concrete.
Clipul dedicat cartierului Aurel Vlaicu este poate cel mai sugestiv: Bibi, cum i se spune primarului, a fost primit călduros de alegători, care i-au spus unde și cum văd ei parcuri și spații verzi în cartierul lor. Asta, cu iarbă necosită și buruieni pe fundal, în spații verzi neîngrijite care, din păcate, așa se prezintă și acum, la un an distanță. Atmosfera triumfalistă, cu voie bună din partea participanților, care i-au promis votul lor, lasă să se creadă că abia ajuns în fotoliul de primar plin, fostul interimar va aduce lapte și miere în Vlaicu, un cartier mare și neglijat de ani de zile de conducerea orașului.

Din păcate, așa cum constată toți locuitorii cartierului în aceste zile, distracția electorală de acum un an nu a adus nimic bun în Vlaicu. Dimpotrivă. Întâmplător sau nu, pe rețelele sociale abundă chiar în aceste zile postări ale nemulțumirii locuitorilor din zonă. Oamenii strâng semnături, de exemplu, pentru un spațiu de joacă și chiar au apelat la consilierii locali aparținând altor partide pentru a-și face auzită vocea în consiliul local, pentru că primarul Bibi i-a uitat.
„Pot să înțeleg multe, inclusiv că din cauza aglomerării urbane spațiile de joacă pentru cei mici sunt limitate. Ceea ce nu pot însă pricepe este autosuficiența, falsul interes și pasivitatea administrației locale față de această problemă. 100 metri pătrați atât, doar atât are micul teren de joacă de pe Aleea Dezna. Acum, imaginați-vă două leagăne deja degradate, un tobogan scorojit și două băncuțe, toate înghesuite pe o parcelă infimă de beton. E normal că părinții reacționează și astăzi am stat din nou de vorbă cu ei. Oamenii sunt nemulțumiți și încearcă chiar să facă una sau alta din banii lor. Accentuez pe cheltuială proprie! Un gărduleț, o mică reparație….. Recent s-au gândit să adreseze un memoriu Primăriei cu scopul clar de a lărgi suprafața terenului. Pentru că, chiar se poate și spațiu de extindere ar fi. Clar nu e ceva care să genereze imagine și capital politic primarului Bibarț și probabil că efortul celor din Vlaicu va trece neobservat. Nu e deloc în regulă și dincolo de cuvinte și promisiuni voi deschide subiectul în Consiliul Local, mai ales că cei din cartier strâng deja semnături și mi se pare o barbarie ca Bibarț să îi ignore la infinit. Înțeleg dacă ar necesita o rezolvare strategică complicată dar chestiunea e atât de simplă. Extinderea spațiului, recondiționarea leagănelor și condiții absolute de siguranță pentru copii!”, a postat consilierul local Csilla Aur pe contul său de Facebook.
Alte postări pe FB arată dezastrul spațiilor verzi din Vlaicu, care sunt departe de frumoasele cuvinte ale lui Bibarț de anul trecut. Dacă mai adăugăm teroarea țânțarilor și tigrilor de platan, pe care au avut-o de suportat locuitorii din cartier și în această vară, sau culturile de ambrozie care cresc nestingherite printre blocuri, avem imaginea adevărată a „bunului gospodar, omul dintre noi, băiatul de la țară ajuns șef la oraș”, primarul al Aradului ales acum un an, Călin Bibarț.
Vom continua.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

seventeen + 20 =