[VIDEO] Ultimul tun al lui Cîțu: i-a umplut de bani doar pe primarii PNL și UDMR

Ultima rectificare bugetară a Guvernului Cîțu este de fapt un mega-tun al Guvernului Superman: a dat sume uriașe pe criterii politice, umplându-și de bani primarii PNL și UDMR. Localitățile conduse de primari PSD au fost pedepsite. Primarii PSD din județul Arad au fost revoltați și au vrut să plece la București, să protesteze în fața Guvernului.
„Există un proiect de Hotărâre de Guvern care va fi adoptat în ședința Guvernului României și care, parcurgând anexele, arată exact poza mare a jafului penelist și a modului în care Cîțu și acoliții săi au ales să condamne comunități întregi aflate sub alte administrații decât cea PNL și UDMR”, a declarat deputatul Mihai Fifor, președinte PSD Arad. Acesta spune că deputatul Sergiu Bîlcea a încercat să-l convingă că guvernul a făcut o alocare foarte bună pentru județul Arad. „În Guvernarea PSD s-au alocat sume importante județului Arad, pentru că PSD nu a ținut cont niciodată de culoarea politică a primarului dintr-o comunitate”, a declarat deputatul Mihai Fifor. Președintele PSD Arad spune că primarii social-democrați din județul Arad sunt revoltați de alocările primite și vor să protesteze pentru că Guvernul Cîțu, deși demis, le-a pedepsit localitățile, dându-le foarte puțini bani în comparație cu localitățile conduse de primari PNL. „Nu poți să aloci banii discreționar. Să aloci la toate orașele din acest județ, conduse de primari PNL, 700.000 de lei și la orașele conduse de primari PSD, 100.000 de lei”, a declarat deputatul Mihai Fifor. În timp ce orașul Pâncota a primit 100.000 lei, comuna Dorobanți a primit 570.000 lei, iar Bata 500.000 lei. Președintele PSD Arad a arătat că PSD va face plângere penală premierului Cîțu pentru alocările discreționare.

Dan Pocrișer, primarul orașului Pîncota a arătat că a solicitat Guvernului o alocare financiară din care a primit la rectificare sub 10% din necesarul de funcționare al orașului. „Aceste sume sunt necesare în primul rând pentru plata persoanelor cu handicap și indemnizațiile acestora, asistenților personali ai acestora, cofinanțări pentru proiecte în derulare în orașul Pîncota și sume care să susțină activitatea liceului cu naveta profesorilor și alte cheltuieli de acest gen”, a declarat Dan Pocrișer, primarul orașului Pîncota.

Gabriel Faur, primarul comunei Bârzava a explicat că localitatea pe care o conduce a fost discriminată. „Alte comune cu același număr de locuitori și fără proiecte în derulare au primit cu un zero în plus”, a declarat Gabriel Faur. Primarul comunei Bârzava a arătat că în prezent derulează trei proiecte europene și două guvernamentale. Dar, se pare că este o obișnuință a liberalilor, pentru că și la începutul anului, Consiliul Județean Arad condus de echipa PNL nu a alocat nici un leu pentru comuna Bârzava.

Gheorghe Grad, primarul comunei Secusigiu a declarat că este profund nemulțumit, deoarece comuna sa cu peste 6.000 de locuitori a primit o sumă foarte mică, deși ar fi avut nevoie pentru susținerea unor proiecte de mai mulți bani. „S-au alocat pe criterii politice. Locuitorii din comuna Secusigiu pe care-i reprezint nu au nici o vină”, a declarat Gheorghe Grad. Primarul din Secusigiu a arătat că au fost comune de trei-patru ori mai mici, care au primit de zece ori mai mulți bani.

Primarii PSD din județul Arad au decis să protesteze împotriva alocării pe criterii politice a banilor de la bugetul de stat.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

ten + five =