[VIDEO] Premieră pentru România: Campionatul Mondial de Mondioring, la Pecica

În perioada 6-10 octombrie, în orașul arădean Pecica se desfășoară Campionatul Mondial de Mondioring. Câini special antrenați din întreaga lume concurează pentru a obține o medalie în cadrul acestei competiții.
Pentru prima oară în România are loc Campionatul Mondial de Mondioring. La competiție sunt prezenți 85 de câini din șase rase diferite, reprezentând 24 de țări de pe trei continente. Competiția este organizată de Asociaţia Clubul Mondioring. Tematica acestui campionat este „Dark side” și a fost adaptată ținând cont și de legende românești, din care nu lipsesc contele Dracula, vampiri, vrăjitoare.

Adrian Nicolăiță, președinte Asociaţia Clubul Mondioring a explicat că această competiție este deosebit de importantă. „Este al nouălea campionat mondial organizat într-o țară pentru sportul canin mondioring. Am avut onoarea ca să ni se acorde dreptul de a organiza acest campionat în 2021. Rezultatele sunt spectaculoase. Sunt câini foarte buni, foarte bine pregătiți”, a declarat Adrian Nicolăiță.

În competiția de la Pecica câinii sunt evaluați în funcție de disciplina, sărituri peste obstacole şi exerciții de pază, protecție şi atac. Stăpânii câinilor spun că au investit mult timp, dar și bani, pentru ca aceștia să ajungă la asemenea performante. Spectaculozitatea sportului este dată, în primul rând, de apropierea sa de realitate, câinii şi stăpânii lor fiind puși, la fiecare examen, într-o situație inedită, într-un scenariu conceput de către organizator şi arbitri.

Mondioringul este un sport canin care urmărește să evidențieze calitățile câinilor participanți. Proprietarii câinilor au venit însoțiți de galerii din țările lor, care au încurajat patrupedele concurente.

Copiii de grădiniță și cei din clasele primare au avut parte de o demonstrație canină specială, cu surprize și de parada mascotelor.
În această seară, de la ora 20, va avea loc și un concert, iar pe scenă va urca Dragoș Moldovan, câștigătorul concursului „Vocea României”, ediția 2019 și formația sa.
Ceremonia de premiere şi închidere a Campionatului Mondial de Mondioring FCI este programată duminică după-masa, după finalizarea jurizării și va include parada steagurilor țărilor participante.
Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

nineteen + 14 =