[VIDEO] Accident grav în zona Verbiță între un microbuz și un autoturism: șapte persoane au ajuns la spital

Foto: Arhiva

Un accident rutier a avut loc în cartierul Gai, în spatele firmei Verbiță. În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și un microbuz aparținând Filadelfia Group, cu o mică remorcă. În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat. „Accident rutier microbuz cu autoturism în zona service-ului Verbiță, pe strada Bogdan Voievod. Nu sunt victime încarcerate, S-a activat planul roșu de intervenție a județului Arad”, a declarat lt.col. George Pleșca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad. Mai multe salvări și mașini ale poliției au ajuns la locul accidentului.
„La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite 23 de persoane, douăzeci de pasageri plus șoferul în microbuz, două persoane în autoturism”, a declarat lt.col. George Pleșca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad. La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad vor fi transportate șapte persoane, toate conștiente. Celelalte persoane au refuzat transportul la spital.
Pasagerii din microbuz au spus că se întorceau din Spania, de la cules de struguri și că au intrat în jurul orei 6 în România. Ei ar fi trebuit să ajungă în județul Sălaj, dar se pare că șoferul nu dorea să-i ducă la destinație și au avut loc discuții în acest sens. Unii pasageri au susținut că șoferul vorbea mereu la telefon și pe fondul oboselii, neatenției și vitezei s-a întâmplat acest accident.
Participanții la trafic spun că șoferul microbuzului nu ar fi acordat prioritate autoturismului și a intrat în plin. În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat.

UPDATE:

„În această dimineață în jurul orei 7.15 a avut loc un accident rutier în municipiul Arad. Din cercetări a reieșit că un bărbat de 47 de ani, din localitatea Păuliș, care conducea un microbuz cu 23 de pasageri, pe strada Fântânii, la intersecția cu strada Bogdan Voievod a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 48 de ani, din municipiul Arad, după care s-a răsturnat pe partea carosabilă”, a declarat inspector Livia Pescar, Inspectoratul de Poliție Județean Arad.
Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ în ambele cazuri. „În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a declarat inspector Livia Pescar, Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

four + three =