Oare tot Fifor să fie de vină? Nici un ban pentru căldură pentru municipiul Arad de la Guvernul liberal

Timp de ani de zile, fostul primar Falcă, președintele PNL Arad, arunca vina spre Mihai Fifor pentru orice nerealizare din Arad, indiferent de cauză sau domeniu. Gheorghe Falcă acuza Guvernul PSD că nu iubește Aradul și nu ar aloca fonduri arădenilor și promitea lapte și miere odată cu preluarea puterii de către partidul său. Iată că PNL guvernează de vreo doi ani, dar Aradul este departe de a primi măcar fondurile pe care le direcționa spre municipiu și județ fostul guvern social-democrat. Ultima „realizare” a Guvernului (încă) liberal a fost scoasă la lumină de primarul (încă) liberal Călin Bibarț: Aradul nu a primit nici un leu pentru termie, deși a solicitat fonduri. Mai mult, se pare că, deși a fost amintit în nota de fundamentare, în actul normativ unde sunt cuprinse sumele alocate fiecărei U.A.T., municipiul Arad a dispărut. Oare tot Fifor să fie de vină?
„Municipiul Arad a dispărut, cu toate că era singurul din județul Arad care solicitase sprijin pentru termie. Deși ni s-a spus ulterior că nu se dau municipiilor în această primă fază, am constatat că sunt municipii în țară – Constanța, Suceava și altele – care au primit bani, acestea, la fel ca și noi, înregistrând probleme la acest capitol. Este absolut necesar să primim un ajutor financiar cu atât mai mult cu cât Aradul contribuie foarte mult la bugetul național, iar pe de altă parte, nu din vina arădenilor sau a Aradului, în acest an prețurile au luat-o razna la gaze. În plus nu consider că este corect ca Primăria Arad să acopere toate datoriile istorice ale CET-ului”, a declarat edilul Călin Bibarț. Primarul a mai precizat că nu s-a început furnizarea agentului termic în Arad pentru a-i proteja pe arădeni de facturi foarte mari.
„Dacă am da drumul acum la termie, la prețurile de acum și fără nicio intervenție a statului ar însemna ca cetățeanul să plătească de 4 ori mai mult decât plătește azi, lucru cu care nu putem fi de acord! În schimb mă îngrijorează faptul că se tărăgănează de la nivel central o soluție și e deja destul de frig. Mă gândesc la școli, la grădinițe, unde este nevoie de căldură. Rămân optimist că pe săptămâna viitoare, în condițiile în care temperaturile se mențin scăzute, să putem începe furnizarea agentului termic, cu eforturile noastre până se vor ține de cuvânt așa cum au promis și vor interveni la nivel guvernamental inclusiv cu alocări de cote de gaz și alocări financiare”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.
Așteptăm să vedem dacă Guvernul își va aminti de primarul rebel Bibarț, care a mișcat în frontul susținătorilor lui Florin Cîțu sau va alege să-l pedepsească împreună cu cetățenii Aradului pentru opțiunea sa politică, de apropiere de fostul președinte PNL, Ludovic Orban.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

five × 1 =