COVID-ul suspendă temporar activitatea cu publicul la Prefectură

Instituția Prefectului – Județul Arad a anunțat că în contextul situației epidemiologice existente, până la data de 09 noiembrie 2021 se suspendă activitatea de audiențe, relații cu publicul, registratură generală și apostilare a actelor oficiale. Activitatea de primire în audiență se va desfășura numai în cazuri cu un caracter deosebit, raportat la situația prezentată de către solicitant, cu respectarea prevederilor OMAI nr. 33/2020.
Cetățenii și instituțiile publice se pot adresa Instituției Prefectului- Județul Arad prin alte mijloace de comunicare decât prezentarea la sediul instituției, respectiv prin e-mail (pja@prefecturaarad.ro), fax (0257-280121 sau 0257-253877) sau poștă (Instituția Prefectului – Județul Arad, Municipiul Arad, Bulevardul Revoluției, nr. 75, Județul Arad). Persoanele fizice care doresc apostilarea actelor oficiale, vor depune documentele doar prin corespondență cu îndeplinirea condițiilor prevăzute la art. 8 din Instrucțiunile M.A.I. nr. 82/2020 privind organizarea și desfășurarea activității de eliberare a apostilei pentru actele oficiale:
Solicitanții pot depune documentele și prin corespondență, dacă sunt îndeplinite următoarele condiții: actul pentru care se solicită eliberarea apostilei este însoțit de documentele prevăzute la art. 6 și 7; documentele sunt transmite printr-un serviciu de curierat rapid, cu confirmare de primire;
Contravaloarea cheltuielilor ocazionate de transmiterea actului și a apostilei către solicitant sunt suportate de către acesta.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

7 + 2 =