Avem brad de Crăciun, dar nu și bani de căldură: Guvernele liberale nu au dat bani pentru căldura arădenilor

Incompetența liberalilor care conduc de ani de zile Aradul îi lasă pe arădeni fără căldură. Nu sunt bani, dar nici nu s-a făcut nimic de ani de zile pentru a reduce pierderile de la CET. Acum, primarul Bibarț s-a dus la Guvern, ca un colindător la poarta stăpânilor, cerând: „Ne dați, ori nu ne dați”.
(https://arad24.net/2018/03/15/neputinta-nestiinta-sau-rea-credinta-vezi-aici-de-ce-a-pierdut-aradul-12-milioane-euro-pentru-cet/)
Călin Bibarț a arătat că de fapt situația căldurii arădenilor este o adevărată problemă în timp ce CET-urile au datorii de peste 136 de milioane de lei. Guvernele liberale nu au alocat bani pentru orașul condus de primarul liberal Călin Bibarț, condamnându-i la frig nu numai pe arădenii care au avut alte opțiuni politice, ci chiar și pe membrii PNL care au luptat în campaniile electorale arătând că numai cu un primar de dreapta, Aradul va prospera. Eșecul este cu atât mai mare, cu cât Aradul riscă să nu poată avea căldură și apă caldă în plină iarnă. Și la putere sunt guvernele liberale, în care vrea să se cocoțeze și Gheorghe Falcă, dar din apartamentul său de la Bruxelles nu simte frigul din casele celor care l-au votat.
Primarul Călin Bibarț a arătat că în ultimii ani, Aradul nu a mai primit bani pentru subvenționarea căldurii, Guvernul PSD fiind ultimul care ar mai fi alocat sume de bani cu această destinație. Edilul arată că situația este, în prezent, cu atât mai gravă cu cât prețul gazelor naturale a crescut semnificativ, creștere care s-ar reflecta în prețul gigacaloriei și implicit în valoarea facturilor la încălzire. În aceste condiții, la nivel local, s-a decis ca furnizarea agentului termic să se facă etapizat: mai întâi în unitățile medicale, apoi în instituțiile de învățământ, iar de marți, 19 octombrie 2021, tuturor consumatorilor racordați la sistemul centralizat de încălzire. „De-a lungul timpului, au fost ani în care Guvernul a intervenit cu sume mari pentru a susține o astfel de activitate, chiar și în ani de criză, cum este și acesta. În ultimii 3 ani când, cu toate că Municipiului Arad nu i-au fost alocați bani în acest scop”, spune Călin Bibarț. După ce a fost la Guvern de unde s-a întors cu promisiuni, dar și cu teama că în plină iarnă arădenii rămân în frig. „Așteptăm ajutorul promis de la Guvern ca să nu ne trezim în plină iarnă că suntem epuizați ca resursă financiară, iar cei care vând gazul să sisteze furnizarea lui pentru neplata facturilor”, a declarat Călin Bibarț.
Așteptăm și noi să vedem ce trecere are la propriul Guvern primarul (încă) liberal al Aradului, pentru a putea spera la o iarnă cu căldură la un preț decent în apartamente.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

14 − six =