Cionca, campion la returnat bani cheltuiți necorespunzător, se dă econom: a descoperit cum poate folosi bani europeni la drumuri

După ce s-a aflat cum, după cele 7,5 milioane lei returnați pentru Ambulatoriul de la Județean, au mai plătit alte 55.000 euro pentru achiziții frauduloase la spitalul de campanie Expo, cei de la CJA vin cu o veste bună. De data asta anunță cu emfază că au reușit să economisească nici mai mult nici mai puțin decât 2 milioane lei, pentru că ar fi accesat fonduri europene. Acum nu mai este vorba despre domeniul sanitar, ci despre drumuri.
Consiliul Judeţean Arad spune că ar accesa bani europeni pentru finanţarea documentaţiei tehnice pe drumurile judeţene arădene în următorii patru ani: modernizarea a 70 km de drumuri, un proiect de 39 de milioane de euro, pe traseul Mișca-Apateu-Berechiu, Seleuș-Șicula-Cermei-Berechiu-limită județ Bihor, Șepreuș-Cermei-Beliu. Documentaţia tehnică (DALI şi proiect tehnic) este în valoare de 2 milioane de lei. „Până acum, documentaţia tehnică era realizată din fondurile Consiliului Judeţean. Acum economisim 2 milioane de lei prin faptul că am obţinut fonduri europene pentru această cheltuială. Economia de 2 milioane de lei o vom folosi pentru o altă investiţie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.
Vestea cea mare însă nu face decât să ridice alte semne de întrebare: oare de ce le-a luat atâta timp să afle cum pot fi rezolvate problemele județului cu bani europeni? Oricum, arădenii care așteaptă de prea mulți ani finalizarea lucrărilor pe Arad-Șiria dar și cei care au ghinionul să-și pună la grele cazne mașinile pe tronsoanele proaspăt „reabilitate” nu vor sări în sus de bucurie când vor afla că de fapt conducătorul județului nu ar fi personajul ineficient și incompetent pe care îl credeau, ci un mare econom al fondurilor județene.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

twenty − twenty =