Ajuns la al optulea volum, Mircea Grumaz respir-ă poezie

Foto: FB

Mircea Grumaz, jurnalist sportiv de când se știe, insistă să-și contureze o carieră într-un domeniu care pare străin de handbal, rugby sau fotbal, pentru a enumera doar câteva dintre sporturile care-i sunt aproape de suflet. Când ne-am cunoscut, cu peste zece ani în urmă, sub soarele cald al Eladei, nu bănuiam că prietenul generos din nordul țării ascunde de fapt un suflet blând și un talent uriaș. Departe de tumultul arenei, Mircea Grumaz așterne pe hârtie bucăți din sufletul său pur. Și apoi le adună între coperte de carton și își bucură prietenii cu rodul pasiunii sale. Așa s-a făcut că Mircea a ajuns deja la al optulea volum, „respir”, lansat de curând la Baia Mare.
Cartea nu este despre dificultatea de a deschide plămânii puternic pentru oxigenul dătător de viață. Asta deși autorul a simțit pe pielea lui ce înseamnă crudul virus care ne-a dat tuturor viețile peste cap. Departe de asta: din fiecare vers, răzbate vie iubirea nemuritoare a lui Mircea pentru Alexandra, sufletul său pereche, atât de crud și nemilos plecată printre stele.
În versurile lui Mircea Grumaz, dragostea infinită respiră și plânge pentru a zâmbi apoi în fața versurilor meșteșugite ale iubitului Mi care se simte pe veci parte a duetului cu neprețuita Ale.
Așa plâng și cântă toate versurile respirate din sufletul fără egal al lui Mircea Grumaz, jurnalistul sportiv din Baia Mare care poartă cu sine o iubire nemărginită.
Bine ai venit, Mircea Grumaz, la borna cu numărul opt! Te așteptăm deja cu un nou crâmpei de suflet curat, pentru că știu că nu te vei opri aici…

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

10 + 20 =