USRPLUS crede că reabilitarea Teatrului Vechi este benefică pentru Arad

Foto: Arhiva

Comisia pentru educație, cultură, culte, copii, tineret, sport și turism a Consiliul Local al Municipiului Arad a organizat o dezbatere pe tema oportunității achiziției de către Municipiul Arad a clădirii Teatrului Vechi (Hirschl).
În cadrul discuțiilor s-a subliniat că imobilul este foarte degradat în prezent, o rușine pentru orașul Arad, proprietarii nefiind capabili să îl întrețină. Achiziția se poate realiza din fonduri publice (CLM a alocat deja banii necesari), la care se pot adăuga donații ale oamenilor de cultură, ale asociațiilor și ale simplilor cetățeni. Ministerul Culturii s-a arătat deschis să sprijine restaurarea Teatrului Vechi din Arad. Pentru reabilitarea ulterioară a clădirii sunt disponibile fonduri structurale, fonduri oferite de diverse guverne, de Comisia Europeană, fonduri pentru cooperare regională. Există consultanți disponibili să se implice în pregătirea documentației. Mai mult, au fost deja elaborate două Studii de Fezabilitate pentru reabilitarea clădirii.
De asemenea, se impune achiziția deopotrivă a Teatrului și a Casei Hirschl, acestea fiind greu de separat funcțional.
„O concluzie general acceptată de cei prezenți a fost că reabilitarea Teatrului Vechi este benefică pentru Arad. Trebuie continuate toate demersurile care pot obține acea majoritate de 2/3 din Consiliul Local, cu care să poată fi adoptată decizia achiziției sale de către municipalitate. Cu cât se va întâmpla mai repede, cu atât mai mari sunt șansele ca Teatrul Vechi să fie salvat și să aducă beneficii culturii arădene”, se arată într-o postare a USRPLUS.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

seventeen − 12 =