„Ziua Morților”… politic în CLM: Ilie Cheșa, viceprimar, Gheorghe Falcă, dublă legitimare politică

Ziua de 1 noiembrie 2021 va rămâne în istoria scurtă a Aradului ca fiind marcată de două evenimente: sărbătorirea așa-numitei „Zile a Morților”, ca în fiecare an dar și ca sărbătoare a unei anunțate „morți politice”: cea a efemerei majorități USR-PSD-PMP, care ar fi putut marca un nou început în administrația arădeană. Dar nu a fost să fie: majoritatea a sucombat în urma zbaterilor, mai mult sau mai puțin pe persoană fizică, cu sprijin politic din două părți, a consilierului „social-democrat” Ilie Cheșa. Acesta și-a văzut visul cu ochii și a fost ales, cu voturile PNL și PSD, viceprimar al Aradului.
Că în spatele acestui vot de azi din CLM au stat manevrele lui Gheorghe Falcă am mai scris. Ciudat este faptul că, dacă până nu demult, eram obișnuiți ca Falcă să controleze doar conducerea județeană a PSD Arad, acum s-a dovedit că influența lui merge cu mult mai departe, până la conducerea centrală a PSD.
Ilie Cheșa nu poate fi altceva decât un viceprimar-marionetă, depinzând la fiecare mișcare a sa de ordinele venite de la aliații săi de ocazie, liberalii lui Falcă. Poate, în viitorul apropiat, pentru a oficializa ceea ce deja este prea evident, lui Falcă i se va oferi și vreun post în conducerea social-democraților, cu dublă legitimare politică, ca la echipele sportive de juniori.
Ce credibilitate vor mai avea acum cei care de fapt trag ponoasele reușitei pe persoană fizică a lui Ilie Cheșa? Rămâne de văzut. Pentru că mișcarea de azi a transformat o problemă internă de partid în cu totul altceva, cu efecte pe termen scurt, mediu și lung greu de evaluat.
Și, din păcate, arădenii vor rămâne cu regretul de a nu putea vedea un suflu nou în administrația publică locală, care a transformat frumosul nostru oraș de acum vreo 17 ani într-un municipiu cenușiu, pradă a unor grupulețe de interese politice grupate în jurul aceluiași pol care se ambiționează să țină cu orice preț frânele puterii. Păcat…

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici