Top modalități populare de relaxare când stai în casă

Image Source

Descoperă cele mai populare modalități de relaxare atunci când stai în casă și nu poți să ieși afară din diferite motive. Recomandări și statistici în articol.

Statul acasă se datorează mai multor factori, precum criza sanitară, munca de la domiciliu, probleme de sănătate sau, pur și simplu, faptului că nu ai chef să ieși din casă. Indiferent care ar fi motivul pentru care ai ales sau trebuie să stai în casă, există o mulțime de activități care îți oferă posibilitatea de a te relaxa în timp ce te bucuri de confortul propriei locuințe.

De la vizionarea celor mai noi filme și seriale de pe platformele de streaming video și până la jocurile video și de casino online ori dezvoltarea propriei persoane prin dobândirea de noi abilități, timpul petrecut în casă îți poate oferi numeroase satisfacții. Condiția este să nu te numeri printre cei 25% dintre oamenii care preferă să se odihnească atunci când sunt acasă.

Cât de bine te poți distra și relaxa atunci când stai în casă?

Image Source

În 2020, pe perioada de lockdown, în România, oamenii au fost nevoiți să își petreacă cea mai mare parte a timpului acasă. Astfel, pe categoria de vârstă de peste 65 de ani, 72% dintre români nu au ieșit din casă, la fel precum 60% dintre cei încadrați în grupa de vârstă 51-65 de ani, 47% dintre cei din categoria 36-50 de ani și 59% dintre cei din grupa 18-35 de ani.

Cu toate că, la nivel global, 85% dintre oameni consideră că statul în casă nu aduce niciun fel de beneficiu, 22% dintre aceștia au remarcat o îmbunătățire a stilului de viață pe perioada în care au fost impuse măsurile de distanțare socială. 1% dintre aceștia au evidențiat eliminarea anxietății sociale din viața lor, dar și creșterea motivației la nivel personal.

2% dintre oameni au început să se odihnească mai bine, 3% s-au simțit mult mai în siguranță, au fost fericiți să scape de naveta la serviciu și au identificat noi oportunități de dezvoltare personală. Un procent de 4% dintre aceste persoane au evidențiat faptul că au avut mai mult timp pentru familie și au început să se hrănească mai sănătos, în timp ce 7% și-au îmbunătățit considerabil sănătatea mentală, iar 8% au avut timp pentru fitness și exerciții fizice.

Statul acasă îți permite să încerci o multitudine de modalități de distracție, care îți oferă posibilitatea de a te relaxa, dar și de a-ți crește valoarea individuală:

 • Navigarea pe internet în căutarea subiectelor care te interesează și interacțiunea pe rețelele de social media;
 • Urmărirea de conținut video (filme și seriale) pe platformele de streaming video la comandă sau pe site-urile de profil cu acces gratuit;
 • Lecturarea cărților sau e-book-urilor, precum și ascultatul posturilor de radio sau a canalelor de muzică;
 • Jocuri video și alte tipuri de jocuri din categoria i-gaming (de exemplu, 96% dintre cei care joacă la cazinourile online online preferă să o facă de acasă);
 • Activități de gătit;
 • Renovarea locuinței sau repararea anumitor zone cu probleme;
 • Răsfoirea albumelor cu fotografii de familie;
 • Exerciții fizice și fitness la domiciliu;
 • Jocurile de societate și discuțiile pe canalele de comunicație de tip Skype, WhatsApp sau Messenger;
 • Dezvoltarea hobby-urilor și a pasiunilor;
 • Meditație și yoga.

Pentru un anumit număr de oameni, statul acasă reprezintă cea mai bună modalitate de a-și dezvolta noi abilități și aptitudini care să îi ajute în viitor, atât la nivel profesional, cât și la nivel personal. De asemenea, unii dintre cei care stau și muncesc de acasă au menționat faptul că acesta este un mediu care favorizează creșterea productivității (1%) și a posibilității de a inova (2%).

Nu toți românii consideră că statul acasă este folositor și nici nu caută să se distreze la domiciliu. Iar acest lucru se poate observa și din statisticile publicate în 2020, atunci când unii dintre aceștia au ales să se relaxeze în zonele în care acest lucru era permis. Cu toate acestea, atunci când vrei să te distrezi cu adevărat, vei găsi cele mai bune modalități, chiar și când stai acasă.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

eleven − 10 =