Zeci de familii de pe Tabacovici protestează: nu vor blocuri într-un cartier de case

Foto: Arhiva

Peste 60 de familii care locuiesc în zona străzii Tabacovici din municipiul Arad protestează pentru că nu vor construirea de blocuri într-un cartier de case.
Mâine, pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal se află un proiect de hotărâre (533/12.11.2021) prin care se va decide construirea unor blocuri pe strada Tabacovici. Numai că, acest lucru, dacă consilierii votează, se face prin încălcarea PUG-ului existent și doar prin modificarea Regulamentului Local de Urbanism. În condițiile actuale, conform PUZ „Zonă Rezidențială Tabacovici” din 2014, se prevede construirea cu regimul maxim de înălțime S(D)+P+1E(M).
Locuitorii din zona Tabacovici și străzile învecinate nu se opun nici unei investiții. Dar, cer ca să se respecte regimul de înălțime al UTR 32, pe care ei toți l-au respectat și solicită consilierilor locali să nu voteze această hotărâre.
În Arad se pare că este o adevărată modă să se construiască blocuri în cartiere de case, fapt care a ajuns extrem de deranjant pentru arădeni.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici