Idei de petrecere a zilei de 1 decembrie

Ziua de 1 Decembrie este un prilej de sarbatoare pentru toti romanii, ca de altfel si riderii care profita de fiecare moment liber pentru a primi o gura de adrenalina!

Ziua de 1 Decembrie este un prilej de sarbatoare pentru toti romanii, ca de altfel si riderii care profita de fiecare moment liber pentru a primi o gura de adrenalina. Chiar daca ne aflam in prima zi de iarna calendaristica, vremea buna va favoriza, in continuare, calatoriile in saua unei motociclete!

Se anunta zile cu soare, dar si cu ploaie, insa temperaturile te-ar putea tenta sa pleci, intr-o scurta vacanta, alaturi de motocicleta pe care o detii, mai ales daca tocmai ai achizitionat un set motor nou!

Minivacanta de 1 decembrie reprezinta o buna oportunitate pentru a calatori cat mai mult, atat in tara, cat si in strainatate. Pentru anul acesta poate ar fi bine sa te limitezi la calatorii in tara.

Daca nu vrei sa petreci minivacanta de 1 decembrie 2021 intr-un maraton de seriale sau de filme, alege – calculat – una din ofertele 1 decembrie pentru relaxare sau activitati cat mai interesante.

Iara, deci, care sunt destinatiile!

Timisoara

Ca destinatie de 1 decembrie, credem ca Timisoara este foarte potrivita, ba chiar ar trebui vizitata de cat mai multi romani. Timisoara nu este doar un loc cu o semnificatie istorica deosebita pentru romani, orasul de unde a pornit Revolutia care a dus la caderea comunismului, dar si un oras cu un farmec aparte.

Orasul de pe malul Begai a fost desemnat  Capitala Europeana a Culturii din 2021.

Centrul istoric al Timisoarei a fost construit intr-un mod unic în Romania (daca nu ma insel): trei piete mari, fiecare cu propria poveste. Piata Unirii, Piata Victoriei si Piata Libertatii prezint stiluri arhitecturale diferite, dar care se imbina atat de bine intr-un ansamblu urban.
Pietele Sfantul Gheorghe (cea mai veche piata din oras) si Piata Traian (o replica mai mica a Pietei Unirii) sunt alte două piete care merita o vizita in timpul sederii tale in capitala Banatului. Daca ai timp, poti da o tura si pana la Arad! Nu se afla prea departe de capitala Banatului. Situat pe malul Muresului, este foarte aproape de granita cu Ungaria. Daca ajungi in Arad, nu pierde ocazia sa vizitezi Cartierul Aradul Nou. Cetatea Aradului poate fi si ea un punct de atractie turistica, aceasta fiind una din cele mai reprezentative fortificatii din Transilvania.

Iasi

Cele mai multe companii internationale se afla aici. Se spune ca localitatea a fost construita pe 7 dealuri: Dealul Cetatuia, Dealul Galata, Dealul Copou, Dealul Breazu, Dealul Sogari, Dealul aBucium si Dealul Repedea, locuri ideale de unde poti vedea orasul in toata splendoarea lui.

Poate nu multa lume cunoaste dar si Iasul are o legatura importanta cu Revolutia din Decembrie 1989.

Daca iei in considerare si faptul ca biblioteca Universitatii Gheorghe Asachi din Iasi este una dintre cele mai frumoase din lume, atunci este clar ca ai suficiente motive sa vizitezi orasul.

Oradea

Daca locuiesti in zona Ardealului, cu siguranta nu ar trebui sa pierzi ocazia de a vizita Oradea.

Oradea este numita si capitala Art Nouveau a Romaniei datorita numărului mare de constructii ce apartin acestui stil care se află in acest oras si pe care nu ar trebui sa pierzi ocazia sa le vizitezi.

In plus, esti mai aproape de granita cu Ungaria, deci de civilizatia occidentala.

Alba Iulia

Orasul marii uniri pare sa se afle in topul preferintelor riderilor romani de 1 decembrie. Nu de alta, dar aici ai ocazia perfecta de a te afla in locul unde, acum mai bine de 100 de ani, s-au pus bazele Romaniei Mari si sa rememorezi evenimentele.

Asadar, iti dorim calatorie placuta si sa ai parte de un 1 decembrie cu bucurii!

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

16 − 12 =