Tânărul afgan lovit de tren a fost operat de dr. Miroslav Bogdan Jitaru

Un tânăr afgan de 19 ani a fost lovit de tren în zona Stației CFR Șagu. Transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad în stare de inconștiență, după cum a anunțat Poliția arădeană, accidentatul a ajuns pe mâna medicilor arădeni.
„Zece pacienți cu probleme ortopedice au ajuns, în garda de ieri, în Unitatea Primire Urgențe, dintre care doi au necesitat intervenție chirurgicală de urgență.
Medicul de gardă din ortopedie și traumatologie, dr. Jitaru Miroslav Bogdan, medic specialist ortopedie și traumatologie a operat de urgență o octogenară cu fractură la nivelul șoldului.
Mai apoi în Unitatea de Primire Urgențe a ajuns un tânăr, de aproximativ 20 de ani, fără acte de identitate asupra sa, care a suferit politraumatism prin accident feroviar – traumatism complex la nivelul brațului stâng respectiv traumatism cranio-cerebral acut, aflat în șoc hipovolemic (stare gravă) .
În urma consultului de urgență, dr. Jitaru a decis că pacientul trebuie operat de urgență pentru a-i salva brațul care a trebuit reconstruit cu ajutorul unei plăci diafizare, specifică unor astfel de intervenții.
Operația a început la ora 00.30 și a durat în jur de trei ore, iar echipa medicală care a efectuat intervenția a fost compusă din Dr. Jitaru Bogdan Miroslav, medic specialist ortopedie și traumatologie, dr. Firu Liviu, medic primar anestezie și terapie intensivă, dr. Codrean Roxana, medic rezident ATI și asistenții medicali: Giurgiu Ancuța, Farcaș Camelia și Cselenyi Monica.
În urma intervenției pacientul a fost transferat în Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă pentru îngrijiri medicale de specialitate”, s-a anunțat pe pagina de Faceook Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

10 + twenty =