Copilul tău este îndrăgostit de chitară? Iată de ce anume are nevoie pentru a deveni un chitarist profesionist!

Chitara este un instrument din ce în ce mai iubit de către copii. Atât fetele, cât și băieții de diferite vârste își doresc să descopere acest instrument extraordinar și să învețe să cânte la el. În cazul în care prichindelul tău este atras de chitară, este bine să îl încurajezi în acest sens, deoarece studiul unui instrument muzical are numeroase beneficii asupra copiilor, ajutându-i în dezvoltarea memoriei, a dexterității, a atenției și a multor procese cognitive. Așadar, pentru a face primul pas către studiul propriu-zis, copilul tău va avea nevoie de anumite elemente. 

În acest articol, vei afla 3 lucruri necesare pentru un mic chitarist aflat la început de drum!

1. Chitară

Primul obiect fără de care copilul tău nu poate deveni chitarist este, în mod evident, chitara. Este esențial să alegi un model potrivit pentru vârsta lui, dar și pentru nivelul său de experiență. În primul rând, trebuie să te gândești dacă selectezi o chitara clasică sau acustică pentru cel mic. De regulă, având în vedere că cea clasică este ceva mai mică și are griful mai mic, este cea mai populară variantă pentru copii. Dacă decizi că această opțiune este ideală, cercetează gama de chitare clasice de la McMusic, pentru a vedea care este modelul perfect. Citește cu atenție caracteristicile produsului și ia în calcul toate detaliile și specificațiile oferite de producător. 

2. Acordor

Acordorul este un accesoriu extrem de util, mai ales pentru cei care sunt începători. Cu timpul, chitariștii își dezvoltă urechea muzicală, astfel încât să-și poată acorda chitara fără ajutor. Însă, copiii asimilează în timp experiența necesară pentru a identifica sunetele și pentru a percepe înălțimea lor. Din acest motiv, acordorul este un instrument folositor, fiindcă indică, în timp real, dacă sunetul fiecărei corzi este cel potrivit sau nu. Astfel, copilul va putea învăța cum să-și acordeze chitara, ținând cont doar de indicațiile acordorului.

3. Husă

Husa este bună pentru transportul chitarei, într-o manieră confortabilă. Cele mai comode sunt cele care au două barete, similare celor pe care le găsești la un rucsac sau la un ghiozdan. Astfel, chitara poate fi ținută în spate, pe ambii umeri, distribuind greutatea în mod echilibrat, pentru a nu afecta coloana vertebrală. Deși pentru copiii foarte mici, poate fi dificil de cărat chitara chiar și cu ajutorul unei huse, de la o anumită vârstă husa este absolut necesară, pentru a putea transporta instrumentul. Există și școli care au chitare în locația respectivă însă, în general, este bine ca fiecare instrumentist să aibă instrumentul lui propriu, cu care să poată repeta atât în timpul lecțiilor cu profesor, cât și acasă.

În concluzie, dacă prichindelul tău este îndrăgostit de chitară, încurajează-l să devină cel mai bun! Are nevoie doar de câteva elemente și obiecte de bază pentru a putea începe studiul și pentru a putea descoperi acest instrument minunat. În rest, tot ce contează este să aibă ambiție, perseverență și să exerseze tot ceea ce învață în cadrul lecțiilor. 

Sursă foto: pixabay.com

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

four × 5 =