81 de unităţi de învăţământ din judeţul Arad sunt eligibile pentru finanţare în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

Deputatul liberal arădean Glad Varga susţine că 81 de unităţi de învăţământ de pe raza judeţului Arad ar putea obţine finanţare prin intermediul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, fondurile provenind prin intermediul PNRR. Fiecare grant poate avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității. Data limită de transmitere a declaraţiilor de intenţie este 17 ianuarie.
„81 unităţi de învăţământ din judeţul Arad sunt eligibile pentru finanţare în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, care face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă «România Educată», cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro – componenta PNRR nerambursabilă. Programul vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE), cu scopul de a identifica elevii cu risc de abandon şcolar şi de a planifica și implementa măsuri de prevenire și reducere a abandonului la nivelul școlii. Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de trei ani”, a declarat deputatul liberal arădean Glad Varga.
„Declaraţiile de intenţie se pot transmite până la data de 17 ianuarie 2022”, a mai precizat Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

11 − eleven =