VEZI AICI Cum poți proteja instalațiile și rețelele de apă de îngheț

Temperaturile foarte scăzute din această perioadă cresc riscul apariţiei îngheţului pe reţelele de distribuţie a apei potabile dar şi în instalaţiile interioare. Compania de Apă Arad vă recomandă să luați măsuri de protejare a acestora, pentru a evita problemele. Instalaţiile interioare de alimentare cu apă, adică cele aflate după contor, aparţin beneficiarilor, conform legislației în vigoare, care au obligaţia de a le întreţine şi repara.
Căminul de apometru trebuie protejat. Abonații trebuie să se asigure că acesta are capacul închis şi nu se infiltrează apa. Acolo unde există instalaţii de apă expuse temperaturilor scăzute, acestea trebuie învelite cu materiale termoizolante. În cazul în care apometrul îngheaţă, nu trebuie folosită apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului.
Eventualele probleme apărute la serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pot fi semnalate la dispeceratul apă- canal din cadrul Companiei la numerele de telefon 0257/234883 , 0257/281373.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

9 − 5 =