Te-ai mutat la casă și vrei să profiți din plin de noua ta curte? Iată câteva idei de care merită să ții cont

Poate mai mult în timpul pandemiei decât până acum, numeroși români au ajuns să conștientizeze recent îmbunătățirea pe care mutarea la o casă cu curte o poate aduce calității vieții lor. Familia ta s-a extins, ți-ai luat un animăluț de companie, ori pur și simplu dorești să îți poți invita prietenii la un grătar sâmbăta? Oricare ar fi motivul pentru care ai făcut pasul important de a te muta la o casă cu curte, este nevoie să știi că această mutare vine și cu câteva responsabilități, nu numai cu beneficii. 

Află din cele ce urmează câteva elemente care ar fi bine să fie prezente în noua ta curte, pentru a te bucura de ea la pe deplin și în siguranță, alături de cei dragi și familie:

  • Investește într-un sistem de securitate performant 

Mai ales pentru cei care au copii, probabil unul dintre cele mai neplăcute scenarii este să știi că un străin ți-a intrat în curtea casei, cu sau fără intenții malițioase. Este, astfel, imperios necesar să investești într-un sistem performant de alarmă și, dacă este posibil, supraveghere video la distanță. În acest fel, vei sta mult mai liniștit atunci când ești la muncă sau în concediu. Chiar dacă perioada pandemică a venit cu o scădere a spargerilor de locuințe, este de așteptat ca acest trend să nu se continue odată cu reîntoarcerea majorității oamenilor la muncă. Așadar, fii precaut și nu pune în pericol noua ta proprietate, cât și siguranța celor dragi. Mai mult, vei putea să verifici în orice moment dacă ceva în neregulă s-a întamplat cu animalul tău de companie sau cu diverse inconveniențe cauzate de vreme. Nu te juca cu siguranța ta și a familiei și ia în considerare și situațiile cu care speri ca niciodată să nu te confrunți. 

  • Profită de spațiul exterior pe toată perioada anului

Chiar dacă românii din mare parte a țării nu au mai trăit ierni atât de geroase precum cele despre care povestesc părinții și bunicii, este necesar să ții cont că trebuie să faci câteva mici investiții pentru a te putea bucura de noua ta curte pe întreaga perioadă a anului. Spre exemplu, dacă terasa din fața casei este mica ta oază de liniște pentru o ceașcă de cafea dimineața sau o băutură relaxantă după cină, ar fi indicat să iei în considerare achiziționarea unei instalații de încălzire pentru exterior și să o amenajezi conform sezonului. Astfel, vei putea învinge capriciile naturii și te vei bucura de micile plăceri ce îți fac ziua mai bună 365 de zile pe an. 

  • Creează un ambient de poveste prin iluminarea potrivită

Noua ta curte ar trebui să fie un refugiu de la cotidianul atât de încărcat de trafic, aglomerație și griji. Așadar, investește în crearea esteticii preferate de tine, pentru a armoniza perfect spațiul de locuire cu mediul natural. Ce poate fi mai plăcut decât să stai seara, pe terasă, la un pahar de vin alături de persoana iubită? Acest cadru de poveste poate fi completat printr-un sistem de iluminare exterioară care să creeze atmosfera mult visată de tine. Apelează la serviciile unor profesioniști precum cei de la Ledel.ro și construiește un spațiu care te va face să nu mai vrei să mergi la vreo altă terasă. Optează pentru un set de spoturi led pentru exterior și vei fi surprins de calitatea și durabilitatea acestora. Mai mult, este binecunoscută calitatea ledurilor de a fi prietenoase cu mediul, printr-un consum redus de electricitate. 

Mutarea la casă este, cu siguranță, un motiv de mare bucurie. Planifică proiectele de care vrei să te apuci pentru transformarea noii tale curți într-un mic paradis și bucură-te de liniște și echilibru alături de familie!

Sursă foto: unsplash.com

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

two × 2 =