Zona 5 a rămas fără operator de salubrizare

Foto: Arhivă

Reprezentanții primăriilor din Zona 5 de salubrizare a județului Arad au decis rezilierea contractului de servicii pe care l-au avut cu Consult SOC Centrum, operatorul de colectare și transport al gunoiului. Motivul acestei rezilieri îl reprezintă neîndeplinirea obligațiilor contractuale privind colectarea și transportarea deșeurilor. Decizia a fost luată prin vot astăzi, 23 mai 2022, în cadrul ședinței Adunării Generale a Asociaților a „ADI Deșeuri”.
Această Hotărâre va fi comunicată Prefecturii, în vederea convocării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, iar pasul următor va fi declararea, de către Instituția Prefectului, a stării de urgență pentru această zonă.
Primăriile din Zona 5, afectate de această decizie, sunt Lipova, Bata, Bârzava, Birchiș, Conop, Ghioroc, Păuliș, Petriș, Săvârșin, Șiștarovăț, Ususău, Vărădia de Mureș, Zăbrani.
Primăriile din zonă vor putea să rezolve singure, pentru o perioadă, colectarea deșeurilor de la cetățeni. „ADI Deșeuri” va demara procedurile pentru selectarea altui operator pentru această zonă.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici