Adrian Alda: România transmite un mesaj Comisiei Europene pentru a stimula achiziția de tehnologii care protejează solul

România are un sol roditor, pe care avem obligația de a-l proteja. Fermierii români trebuie să fie sprijiniți să aplice tehnologii pentru valorificarea corectă a resturilor vegetale, pentru a nu mai recurge la practica tradițională a arderii miriștilor. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a transmis un îndemn Comisiei Europene, la Bruxelles, să se găsească metode pentru alocarea de fonduri fermierilor pentru achiziția de utilaje și echipamente moderne pentru valorificarea resturilor vegetale.
„Păstrarea calității solului este o necesitate cu care se confruntă toate țările europene, deci și România. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, de la PSD, este decis să ajute fermierii români să poată achiziționa utilaje și echipamente moderne pentru valorificarea resturilor vegetale. Prin vocea sa, România a transmis, la Bruxelles, Comisiei Europene, că este foarte important să alocăm fonduri destinate achiziției de utilaje și echipamente care să le permită fermierilor valorificarea corectă a resturilor vegetale, pentru a nu mai utiliza metode dăunătoare solului, cum este practica incendierii miriștilor. Este vorba despre sprijinirea achiziției de tehnologii cu impact redus asupra structurii solului prin care azotul și carbonul sunt sechestrate în sol și a celor de refacere a calității solului. Contextul global actual ne obligă să ținem cont de specificul fiecărui stat membru în momentul în care stabilim noi reguli aplicabile fermierilor. Avem capacitatea să protejăm solul prin investiții în noile tehnologii și avem obligația să asigurăm fermierilor europeni șanse egale de dezvoltare, a fost mesajul ministrului Adrian Chesnoiu. Prin implementarea unui sistem de finanțare pentru protejarea solului, fermierii vor fi stimulați să renunțe la vechile practici nocive”, a declarat Adrian Alda, deputat PSD Arad, vocea fermierilor arădeni.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici