Unde sunt cele 80 milioane de euro promise de Orban pentru Cetatea Aradului? Îndemnând la avânt investițional, Bîlcea își critică de fapt colegii de partid

Foto: Arhiva

Uimitoare lucruri se petrec în grădina PNL Arad: ultima ieșire publică a deputatului Sergiu Bîlcea, pe teme de investiții și punerea în valoare a Cetății Aradului, ascunde (la vedere) critici aduse propriilor colegi de partid. Adică, PNL Arad sare la gâtul… PNL Arad.
Cetatea Aradului, aflată de foarte mulți ani în proprietatea Aradului, în baza unor protocoale semnate de fostul primar Gheorghe Falcă cu Ministerul Apărării Naționale, rămâne un bun subiect de campanie politică pentru PNL Arad. Făcându-se că nu știa despre faptul că lucrurile nu s-au mișcat în ceea ce privește demilitarizarea Cetății pentru că Gheorghe Falcă nu și-a îndeplinit obligațiile asumate în fața Armatei, Sergiu Bîlcea, deputatul cu veleități asumate de primar scoate din nou la lumină tema Cetății. „Aradul așteaptă noi proiecte mari, pentru care putem să utilizăm fondurile europene și pentru care PNL și-a asumat responsabilitatea în fața arădenilor. Avem în proprietatea municipiului Cetatea Aradului, cu un potențial uriaș pentru orașul nostru, avem nevoie de decizii clare, repede, pentru a nu rata fondurile europene disponibile”, spune acum Bîlcea, lăsând să se priceapă că toată lumea din Primărie abia așteaptă să adopte deciziile rapide și clare care vor aduce puhoi de bani pentru Cetate.
Ce uită deputatul cu veleități de primar este că au trecut mai bine de doi ani de când fostul premier (și președinte al partidului), Ludovic Orban, a semnat un așa-numit acord prin care se promiteau 80 milioane euro pentru investiții în Cetatea Aradului. Se întâmpla în august 2020, an electoral. Promisiunea a fost apoi utilizată la greu de liberalii arădeni în campania electorală din toamna anului 2020, când nu au pierdut nici o ocazie pentru a aminti de cele 80 de milioane de euro care abia așteptau să fie investiți în Cetate.
Au trecut mai bine de doi ani, fără ca din zecile de milioane promise de Orban să vină vreun cent la Arad. Probabil pentru liberalii arădeni, reprezentați mediatic cu succes de jolly-jokerul Sergiu Bîlcea, conceptul de „repede” are altă semnificație decât pentru oamenii de rând. La urma urmei, ce înseamnă doi ani la scara istoriei? Ca să nu mai vorbim de anii pierduți sub conducerea lui Gheorghe Falcă, de la primul protocol semnat cu MApN, de când Cetatea Aradului a fost preluată de municipalitate, fără ca ea să poată fi până acum redată cu totul circuitului civil.
Cât despre accelerarea ritmului investițiilor pentru a beneficia de fonduri europene, invocat de Sergiu Bîlcea, aici are dreptate, cu o mica și esențială observație: din anul 2004, Primăria Arad este condusă doar de colegi ai săi de partid. Deci, dacă ritmul a fost nesatisfăcător, atunci problema trebuie rezolvată în PNL Arad, pentru a trece la viteze superioare. Sau a ajuns cumva Bîlcea să-și critice în mod public colegii de partid?
(Vezi aici câteva detalii despre epopeea recentă a Cetății Aradului:
https://arad24.net/2018/01/11/video-vezi-aici-dovada-cum-mintit-gheorghe-falca-privinta-cetatii-aradului/

https://arad24.net/2018/10/26/s-a-tinut-de-cuvant-ministrul-fifor-ii-preda-cetatea-lui-falca-si-vrea-sa-preia-cazarma-gai/)

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici