Adrian Alda: Fonduri suplimentare pentru susținerea Programului „Tomata”

Unul dintre cele mai de succes programe pentru sprijinirea fermierilor cultivatori de legume, Programul „Tomata”, promovat de ministrul PSD Petre Daea, beneficiază în continuare de sprijin guvernamental. Executivul a aprobat, în ședința de săptămâna trecută, o Hotărâre ce modifică HG nr. 148/2022 pentru aprobarea Programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022. Astfel, prin acest act normativ, se completează sumele pentru asigurarea resurselor financiare necesare plăților beneficiarilor schemei de ajutor de minimis înscriși în Program, în Ciclul I de producție. Guvernul a decis ca suma de 225.000.000 lei, alocată inițial pentru Ciclul I de producție, să fie suplimentată cu 40.283.000 lei pentru a putea asigura resursele financiare necesare achitării obligațiilor de plată către beneficiarii schemei de ajutor de minimis înscriși în Program, în Ciclul I de producție.
”Ministerul Agriculturii, condus de ministrul social-democrat Petre Daea, consideră să suplimentarea acestor fonduri a avut ca scop păstrarea cuantumului de 3.000 euro/cultură tomate/1000 mp, din Ciclul I de producție al Programului pentru toți beneficiarii care îndeplinesc condițiile de eligibilitate. Prin această măsură, se asigură posibilitatea fermierilor legumicultori din România să continue să producă roșii în spații protejate, astfel încât toți românii să poată beneficia de produse de calitate cât mai mult timp pe parcursul anului”, a declarat Adrian Alda, deputat PSD Arad, vocea fermierilor arădeni în Parlament.
Numărul estimat al beneficiarilor a fost depășit de cei care au depus cereri, astfel încât MADR a luat toate măsurile pentru ca toți cei eligibili în Ciclul I de producție să primească sumele cuvenite. În urma documentelor depuse la Direcțiile Agricole Județene, după verificarea dosarelor și stabilirea conformității acestora, se va realiza efectuarea plăților.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici