Mii de persoane au încercat să iasă ilegal din România prin vămile din județul Arad

Foto: Arhiva

Cei mai mulți migranți care au încercat să iasă ilegal din România prin vestul țării, au fost depistați în județul Arad. La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au fost depistate peste 9.600 de persoane în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, dintre care peste 85% au fost la nivelul Punctelor de Trecere a Frontierei de pe raza județului Arad, iar în primele 8 luni ale acestui an au fost depistați peste 4.000 de cetățeni străini, dintre care aproape 90% au fost la nivelul județului Arad.
Astăzi, 19 septembrie 2022, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a avut loc o întrevedere a inspectorului șef al Poliției de Frontieră Oradea, chestor de poliţie Marin Bondar, cu general de brigadă al Poliției Ungare, Csongrad-Csanad, general de brigadă dr. Polyak Zsolt.
Principalul punct al întâlnirii a constat în analizarea situaţiei operative la frontiera comună şi identificare unor soluţii şi derularea unor activităţi concrete care să eficientizeze cooperarea între Poliția de Frontieră Română și Poliția Națională Ungară. În sprijinul acestor activități, în punctele de trecere a frontierei, alături de poliţiştii de frontieră care efectuează formalităţile de control şi verifică autenticitatea documentelor de călătorie şi mijloacele de transport, participă şi echipajele canine ale Poliţiei de Frontieră. Ele sunt formate din polițiști de frontieră și câini de serviciu şi sunt prezente în permanenţă la misiunile de supraveghere şi control de la graniţă.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici