Adrian Alda: Peste 185 milioane de euro pentru crescătorii de animale

Adrian Alda, deputat PSD Arad, aduce o veste bună pentru fermierii din domeniul creșterii animalelor. Guvernul României a stabilit plafoanele alocate pentru schemele de sprijin cuplat, în sectorul zootehnic. De asemenea, a fost anunțat și cuantumul acestora, pentru anul de cerere 2022.
„Ministerul Agriculturii, condus de PSD, este receptiv la problemele fermierilor români. Pentru cei din sectorul zootehnic, avem o veste bună: anul acesta, plafonul alocat crescătorilor de animale este de 185.483.810 euro, pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic. Sumele vor fi repartizate astfel: 1.680.000 euro pentru specia bovine, categoria bivolițe de lapte, 13.125.000 euro pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne, 71.300.000 euro pentru ovine/caprine, 99.324.810 euro pentru specia bovine, categoria vaci de lapte și 54.000 euro pentru specia viermi de mătase. Cuantumul sprijinului per unitate pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic va fi calculat de APIA, raportând plafoanele la efectivul de animale eligibile sau, după caz, la kilogramele de gogoși crude de mătase eligibile. Pentru prima dată, în acest an, crescătorii de animale care beneficiază de sprijinul cuplat în sectorul zootehnic vor primi avansul APIA, adică 70 la sută din suma cuvenită. Este o dovadă că Ministerul Agriculturii reușește să asigure bani pentru ca fermierii să-și poată desfășura activitatea, prin schemele de sprijin pe care le dezvoltă”, a declarat Adrian Alda, deputat PSD Arad, vocea fermierilor arădeni în Parlament.
Resursele financiare pentru schemele de sprijin cuplat menționate se asigură de la bugetul de stat, cu rambursare din FEGA, în limita sumelor aprobate cu această destinație Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anii 2022 și 2023.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici