Arădenii, chemați să semneze cărți poștale pentru a sprijini integrarea României în Spațiul Schengen

În această perioadă, PSD Arad, împreuna cu PES activists Arad sunt implicate într-o amplă acțiune de sprijin pentru aderarea României la Spațiul Schengen. Sub genericul „Românii merită în Schengen”, sunt adunate gândurile cetățenilor români despre aderare pe cărți poștale, care urmează să fie ulterior transmise decidenților europeni. Campania este desfășurată de organizațiile PSD și de cele ale PES activists România.
La nivelul județului Arad, campania a demarat deja, sub coordonarea conducerii organizației județene PSD Arad. Și în municipiul Arad, a început colectarea acestor cărți poștale, sub coordonarea președintelui PES activists, viceprimarul Ilie Cheșa. Social-democrații spun că vor aduna până luni peste 3000 cărți poștale cu mesaje ale arădenilor care sprijină aderarea României la Spațiul Schengen.
„Pe fondul mesajului explicit de susținere al cancelarului social-democrat german Olaf Scholz față de aderarea cât mai urgentă a României la Spațiul Schengen și ca urmare a discuțiilor avute de președintele PSD, Marcel Ciolacu și de europarlamentarul Victor Negrescu, cu partenerii noștri europeni, acest obiectiv politic a devenit tangibil, în contextul președinției cehe a Consiliului Uniunii Europene.
Și la Arad am demarat o campanie, „Românii merită în Schengen”, prin care ne propunem să adunăm cât mai multe cărți poștale prin intermediul cărora cetățenii români își exprimă dorința ca țara noastră să adere la acest spațiu comun european unde, spunem noi, am fi meritat de ani buni să fim membri.
Acțiunea noastra este parte a unui proiect al PES activists România și, implicit, al europarlamentarului Victor Negrescu, care se va asigura, ca întotdeauna, că vocea românilor va fi ascultată în Parlamentul European.
Am strâns deja, în municipiul Arad, unde acțiunea este coordonată de președintele PES activists Arad și viceprimar al municipiului, Ilie Chesa și din mai multe localități din județ, sute de cărți poștale.
Până luni sunt sigur că vom avea deja mii de arădeni care își vor fi exprimat deschis dorința de a vedea România primită în Spațiul Schengen.
Alături de colegii noștri implicați în campanie, îi îndemnăm deci pe toți cei care cred că ne merităm locul alături de celelalte state din Spațiul Schengen să-și exprime în scris opțiunea, completând mesaje de susținere pe aceste cărți poștale. Este momentul să ne implicăm și, prin această acțiune de masă, să demonstrăm faptul că România își are locul în Spațiul Schengen și că românii nu pregetă să-și exprime deschis opiniile pro-aderare.
#PSDArad
#PESArad”, a declarat deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici