Festival de Film Chinezesc, la Arad

Aradul va găzdui în această săptămână, alături de București și Cluj Napoca, prima ediție a Festivalului de Film Chinezesc în România. La deschiderea evenimentului la CJA au participat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, rectorul Universității Aurel Vlaicu Arad, doamna prof. univ. dr. Ramona Lile și Gianina Ignuța, președinte al Filialei Casei Româno-Chineze Arad. Festivalul se desfășoară sub patronajul Casei Româno-Chineze România, editurii în limba chineză „Guang Hua Cultura et Media-France” și Centrului Național al Cinematografiei din România. Co-organizatori sunt Guang Hua Media-Austria și Phoenix Tour București.
„Mă bucur că Aradul face parte dintre cele 3 orașe în care se desfășoară în aceste zile primul festival de film chinezesc din România. Mulțumim Ambasadei Republicii Populare China, Consiliului Județean Arad, GUANG HUA MEDIA și domnului OSTEN ZHENG-PHOENIX TOUR pentru susținere și implicare. Îi invit pe arădeni să participe la acest eveniment și să se bucure de proiecțiile celor mai premiate filme chinezești, să descopere frumusețea și înțelepciunea culturii și civilizației chineze”, a declarat Gianina Ignuța – președinte al Filialei Casei Româno-Chineze Arad.
„Consiliul Județean Arad a răspuns solicitării Casei Româno-Chineze de a organiza, la Arad, festivalul filmului chinez. Avem o legătură importantă cu Republica Populară China, suntem înfrățiți cu provinciile Hainan și Fujian. În completarea programului festivalului de film, în cursul zilei de sâmbătă vom vernisa și o expoziție foto, la Consiliul Județean, despre viața acestor provincii. Noi ne propunem ca și prin acest eveniment Consiliul Județean Arad să contribuie la cunoașterea mai bună a societății chineze și suntem recunoscători Ambasadei Republicii Populare China în București pentru că Aradul este unul dintre cele trei județe din România unde se organizează acest festival”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Zilnic, începând cu ora 11.00, este programată o reprezentație de film, în sala „Vasile Goldiș” a Consiliului Județean. La cererea unui grup de peste 20 de spectatori, proiecția se poate relua și seara, de la ora 18. Intrarea este liberă. Ziua de sâmbătă, 8 octombrie, este dedicată copiilor, difuzându-se un film de desene animate. Vor fi proiectate lungmetraje realizate de unii dintre cei mai populari regizori, actori şi producători chinezi ai momentului.
În România, festivalul se organizează la Bucureşti, Arad și Cluj Napoca.
Filmele care vor rula sunt:
„Hold Your Hands”
„Shadow”
„Project Gutenberg”
„Legend of the Demon Cat”
„Monster Hunt 2”
„Operation Red Sea”
„Ala Changso”
„How Long Will I Love U”
„Our Time Will Come”
„Boonie Bears:The Big Shrink”

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici