[VIDEO] Sute de persoane au participat la conferința de la Semlac susținută de Părintele Constantin Necula

Sute de persoane au participat la Semlac la conferința cu titlul “PĂRINTELE ARSENIE SAU AȘTEPTAREA SFINȚENIEI”, susținută de Părintele Constantin Necula. Evenimentele au început încă de dimineață, de la ora 9:30, la Biserica Ortodoxă din Semlac, unde a avut loc Sfânta Liturghie oficiată de către un sobor de 12 slujitori, având ca invitat pe cunoscutul părinte Constantin Necula. După încheierea Sfintei Liturghii, cu o zi înainte de împlinirea a 33 de ani de la plecarea în veșnicie a Părintelui Arsenie Boca (28 noiembrie 1989), preoții și credincioșii au participat la o slujbă de parastas pentru iubitul duhovnic al românilor, cunoscut ca și Sfântul Ardealului. În acest an se împlinesc 12 ani de când credincioșii și preoții semlecani săvârșesc în Semlac comemorarea Părintelui Arsenie.
„Vă mulțumesc tuturor. Îmi este aproape rușine că am ajuns așa târziu la Semlac. Vă mulțumesc mult și mai cu seamă îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru Liturghia de azi-dimineață care a făcut a câta oară și a câta oară să simțim că biserica este una sfântă, sobornicească, apostolească și românească biserică. Încât nu am putut decât să mă bucur până la capăt, să descopăr că ceea ce spuneau colegii mei de facultate arădeni, nu dau exemple și nu arat cu degetul, aveau dreptate în ciuda faptului că e o lume cosmopolită, că Aradul, în ciuda faptului că Timișoara pare o lume dezbărată de multe lucruri, nu și-a pierdut biserica. Rămâne ca păstorii să fie conștienți că oamenii nu au pierdut biserica”, a spus părintele Constantin Necula.
Întregul eveniment a putut avea loc datorită implicării deosebite a preoților Ciprian Tripa și Felician Crăciun din Semlac.

Video: preluare TV Arad

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici