Lansare de carte la final de an: Lia Teodora Ianto, al patrulea volum în 2022

Lia Teodora Ianto, cunoscută în urbea noastră ca o autoare prolifică s-a autodepășit anul acesta! Aflată la a 4-a editare de carte, în 2022 a marșat puternic pe materialul furnizat de profesie și l-a folosit constructiv: Omul.
Omul cu împlinirile și neîmplinirile lui, „Omul pentru care iubirea reprezintă natura lui intrinsecă”- spune criticul Daniel Marian, despre cartea care se va lansa curând, (Pre)texte. Ed. Castrum de Thymes, Giroc.
Pre/textele se vor întâlni cu publicul pe data de 27 decembrie 2022, începând de la ora 17, la cafeneaua Snooze, de pe Bulevardul Revoluției, lângă farmacia Sinapis, Arad. Scrise cinstit, textele opresc puțin risipa!
„Ce fel de oameni suntem, ne putem împărţi între unii şi ceilalţi, adevăraţi şi simulacri, iluştri şi insignifianţi, buni şi răi? Ne putem cunoaşte şi înţelege, cu toate filosofiile şi tehnicile pe care le pretindem? Sau trebuie, ca şi cum am stinge lumina preţ de o simţire, de o idee, să ne deconectăm de la impresii şi să privim înăuntrul nostru? Mai degrabă…
Să oprim fabricile de nervi care produc în detrimentul nostru, servindu-ne răutăţile lumii, aşchiindu-ne greşit filonul emoţiilor şi îngropându-ne în şpan. Un fel de tehnici de supravieţuire ne sunt propuse sub formă de „[Pre]texte”, în cartea Liei Teodora Ianto. Limpede, ţintit, cu răbdare şi persuasivitate”, scrie Daniel Marian în prefața volumului PRETEXTE (2022), volum de eseuri.
„Lia Teodora Ianto scrie, practic, un eseu [(Pre)texte, Editura Castrum de Thymes, Giroc, 2022] cu accente psihologice despre individ în relație cu sine însuși și cu cei din jurul său, o relație în care iubirea trebuie să se afle în prim-plan. Viața fără iubire ar fi fadă, lipsită de culoare și valoare, pe când iubirea o umple de frumusețe, lumină și căldură. Orice om vrea să fie iubit, dar nu e suficient doar să primească, ci trebuie și să o ofere („Ceea ce faci tu cu alții vor face alții cu tine”). Iubirea presupune și protecție, grijă („Atunci când iubim pe cineva, simțim, oarecum, povara de a avea grijă, de a proteja persoana iubită chiar cu prețul vieții noastre”), dar aceasta nu înseamnă că trebuie să ajungi să te neglijezi pe tine însuți („Cât te preocupă siguranța celuilalt, ajungi să te neglijezi pe tine”)” , spune Daniel Luca în postfață.
Coperta este realizată de Nicolae Toma.
Cele 4 cărți scrise de autoare sunt:
1. Vindecare vibratională prin metoda Theta, editura Mirador
2. Transplant, editura Stef
3. Bărbații cu care m-am trezit, editura Castrum de Thymes
4. (Pre)texte, editura Castrum de Thymes

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici