Bibarț se ascunde în spatele cifrelor: el spune că taxele locale nu vor crește dar… le mărește cu rata inflației

Primarul Aradului, Călin Bibarț, susține că de 6 ani de zile, taxele și impozitele locale nu au crescut la Arad. Arădenii vor constata însă că vor plăti anul viitor mai mulți bani. Bibarț găsește o explicație demnă de un politician liberal: taxele sunt aceleași, dar… au crescut cu rata inflației.
Consiliul Local al Municipiului Arad a aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2023. „Nivelul taxelor și impozitelor locale a rămas la același nivel, cu precizarea pe care o facem în fiecare an, că unele capitole se majorează cu rata inflației din anul precedent, în situația noastră cu 5,1%. Deși bugetul are foarte mare nevoie de bani, suntem conștienți că în această perioadă complicată nu putem să ne gândim la o majorare a dărilor locale”, a declarat primarul Călin Bibarț.
Problema arădenilor este că odată cu creșterea ratei inflației, taxele și impozitele pe care le au efectiv de plătit cresc în valoare de la an la an, deși autoritățile încearcă să-i convingă că ele ar fi rămas neschimbate.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici