Peste 17.000 cutii de medicamente contrafăcute, găsite în mașina unui cetățean german la Nădlac II

Polițiștii de frontieră de la Nădlac II au depistat peste 17.000 pachete de medicamente contrafăcute la controlul unei autoutilitare conduse de un cetățean german care s-a prezentat la ieșirea din țară. Valoarea acestora este aproximată la 370.000 de euro.
„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat într-o autoutilitară condusă de un cetățean german peste 17.000 de cutii cu medicamente susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 370.000 de euro (aproximativ 1,8 milioane de lei). În data de 18.03.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean german în vârstă de 39 de ani. Bărbatul se afla la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Germania.
La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, mai multe cutii pe care erau inscripționate numele unor medicamente cunoscute, susceptibile de a fi contrafăcute. Pentru marfa transportată, șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență, motiv pentru care a fost condus la sediul instituției pentru verificări suplimentare. La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că în interior se aflau 17.263 cutii cu medicamente, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 370.000 de euro. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a comunicat inspector de poliție Andrei Alexandru Dincă, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici